Atentie la bonurile fiscale! Iata cum va puteti imbolnavi!0 Comments

Publicat in:
Etichete: Bisfenol-A, Bisfenolul-A, bonuri fiscale, pericol, substanta

O substanta toxica denumita bisfenol-A este prezenta pe un obiect pe care il atingem zilnic, si anume bonul fiscal primit la magazin.

Bisfenol-a - Riscuri

Bisfenol-a - Riscuri

Care este riscul?

Aceasta substanta poate provoca probleme neurologice, dupa cum arata un nou studiu facut de expertii americani.

Specialistii din SUA sustin, intr-un articol aparut in revista de profil JAMA, ca aceasta substanta toxica se gaseste pe bonurile primite cand achitam cumparaturile.

Ea poate intra in corp si atunci cand consumam alimente conservate in recipiente din metal.

Despre Bisfenol-A

Bisfenolul-A e o substanta care poate fi absorbita de corpul uman prin piele, atunci cand atingem bonurile fiscale primite de la magazine.

Ea este folosita la fabricarea obiectelor din plastic de o duritate ridicata, dar nu poate fi folosita pentru obiectele cu care sunt hraniti bebelusii, tocmai din cauza pericolului pe care il prezinta.

In plus, substanta este similara cu hormonul denumit estrogen, ea avand un efect asemanator in corpul uman. Din aceasta cauza, bisfenolul-A provoaca probleme hormonale celor care sunt expusi la efectele ei.

In urma studiilor a rezultat ca oamenii pot avea probleme legate de reproducere din cauza ei, precum si anomalii in dezvoltarea creierului. Aceste probleme de dezvoltare a creierului pot aparea chiar din faza intrauterina.

In urma testelor efectuate, specialistii au constatat ca substanta toxica se gaseste pe bonurile fiscale ai ajunge destul de usor in corpul uman. Cei care lucreaza in banci sau sunt casieri sunt expusi cel mai mult unui astfel de pericol, mai sustin specialistii americani.

Acestia recomanda spalarea mainilor dupa ce o persoana atinge un bon primit de la magazin.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Atentie la bonurile fiscale! Iata cum va puteti imbolnavi!

Lasă un răspuns