Cum pot fi stetoscoapele o sursa de infectii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: igiena, igiena stetoscopului, stafilococi, stetoscoape, stetoscop, sursa de infectii

Printre microbii gasiti pe stetoscoape se numara si cele cu stafilococi meticilino-rezistenti (MRSA), avertizeaza specialistii.

Igiena stetoscopului

Igiena stetoscopului

Potrivit unui material aparut in Daily Mail, stetoscoapele infectate cu microbi pot raspandi infectii mai ales in sectiile de chirurgie si in serviciile de ambulanta.

Pe unul dintre aceste instrumente s-au descoperit mai multe bacterii decat pe palmele unui medic care consultase mai multi pacienti.

De exemplu, s-a constatat ca printre microbii raspanditi se numara si cea cu stafilococi meticilino-rezistenti (MRSA).

„Stetoscoapele sunt un vector de transmitere, mai ales dupa ce sunt folosite de-a lungul intregii zile si dupa ce vin in contact cu pielea pacientilor, putand colecta cateva mii de bacterii, inclusiv MRSA”, avertizeaza dr. Didier Pittet, de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a colaborat cu Centrul pentru Siguranta Pacientului din cadrul Universitatii din Geneva, Elvetia.

Igiena stetoscopului

Potrivit sursei citate, fiind considerate un fel de extensie a mainilor medicilor, stetoscoapele ar trebui dezinfectate dupa ce consulta fiecare pacient.

Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au efectuat un studiu la care au participat 71 de pacienti care au fost consultati de un medic ce avea manusi sterile si un stetoscop.

Astfel, dupa fiecare examinare, s-a observat ca diafragma stetoscopului, cea care vine in contact cu pielea pacientului, avea cel mai mare nivel de microbi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum pot fi stetoscoapele o sursa de infectii?

Lasă un răspuns