Dieta Okinawa0 Comments

Publicat in:
Etichete: 3 zile, cura de slabire, despre, dieta, Dieta Okinawa, exemplu, meniu, model, pareri, principii, principiile dietei Okinawa

Okinawa este o insula japoneza celebra pentru longevitatea locuitorilor ei. Practic, cea mai mare parte a centenarilor din intreaga lume locuiesc in Okinawa, datorita exact acestui stil de viata care i-a facut celebri.

Boli ale civilizatiei precum diabetul zaharat, cancerul, osteoporoza sau accidentul vascular le sunt necunoscute locuitorilor acestei insule deosebite.

Evident, cu un asemenea stil de viata, pe insula Okinawa nu exista persoane supraponderale sau obeze. Tocmai din aceste motive, alimentatia si stilul de viata al locuitorilor insulei ai atras atentia cercetatorilor, curiosi sa afla motivele logevitatii si a sanatatii celor de pe insula.

Alimentatia lor a fost atent studiata, iar nutritionistii au elaborat chiar o dieta pornind de la principiile de baza alimentare ale celor de pe insula Okinawa. Asa a luat natere dieta Okinawa, care nu este o cura de slabire in sine, ci mai degrama un regim de viata sanatos, insa poate fi considerata si regim daca tinem cont de faptul ca alimentatia hipocalorica si sanatoasa nu poate sa duca decat la o reechilibrare a greutatii.

Dieta Okinawa

Dieta Okinawa

Principiile dietei Okinawa

Alimentatia se va baza, in primul rand, pe cereale, fructe si legume.

Carnea cea mai consumata va fi cea de peste, in cantitati rezonabile. Carnea de pui si cea rosie este permisa doar ocazional. Soia este de asemenea un aliment foarte des utilizat de locuitorii insulei Okinawa, insa va atentionam ca daca va doriti o alimentatie sanatoasa trebuie sa aveti grija ca aceasta sa nu fie modificata genetic.

Trebuie sa mai stii ca locuitorii insulei Okinawa consuma extrem de rar, aproape deloc, produse lactate si oua. In plus, aportul caloric este cu mult mai redus decat cel din dieta noastra obisnuita, situandu-se undeva intre 1500 si 1800 de calorii, fata de 2000 de calorii in medie pentru o persoana din vest.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Okinawa

Lasă un răspuns