Pastila care ar putea fi salvarea diabeticilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: descoperire, diabet, pastila, pastile, robotizata, Tratament

Ar putea viitorul sa ne rezerve surprize in domeniul medicinei si al tratamentelor pe care le facem pentru diverse afectiuni? Raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ.

Descoperire - Pastila diabet

Descoperire - Pastila diabet

Pastile ce actioneaza robotizat

In locul tratamentelor obisnuite de astazi, doctorii ar putea prescrie in viitor pastile care sa fie inghitite si sa actioneze robotizat in organism. Inventatorul unei asemenea pastile este Mir Imran.

Scopul inventiei lui este de a-i ajuta pe bolnavii de diabet si de a inlocui tratamentul injectabil aplicat in cazul acestei afectiuni cronice.

Aceasta inventie este in faza testelor preclinice. In mod concret, pacientul inghite o pastila facuta dintr-un polimer si ace minuscule facute din zahar. Acestea sunt special concepute pentru a duce medicamentul in intestinul subtire.

In SUA, au fost aprobate pana acum doua astfel de tipuri de pastile robotizate. Una dintre ele se numeste PillCam, ea fiind produsa de compania Given Imaging Ltd. Scopul ei este de a obtine imagini din interiorul colonului.

O alta companie, Proteus Digital Health Inc., a creat o pastila speciala cu senzori.

Inventia lui Mir Imran nu a fost testata pana acum pe oameni, iar daca va fi scoasa pe piata, ea va revolutiona tratamentul injectabil al diabeticilor, ducand la costuri mai scazute decat in prezent.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pastila care ar putea fi salvarea diabeticilor

Lasă un răspuns