O metoda simpla, inventata de expertii din SUA, ar putea descoperi cancerul din timp0 Comments

Publicat in:
Etichete: analiza cancer, analize cancer, depistare cancer, descoperiri, diagnosticare cancer, evolutie

Cercetatorii din SUA au elaborat un test simplu care poate ajuta la diagnosticarea cancerului si la descoperirea cheagurilor formate in vasele de sange.

Potrivit unui studiu aparut in revista „Proceedings of the National Academy of Sciences„, testele efectuate pe cobai au dat rezultate bune.

Depistarea cancerului

Depistarea cancerului

Aceasta metoda foloseste un fragment de hartie care poate arata daca un pacient are aceste probleme.

Expertii au creat nanoparticule injectabile, acestea cautand in corp proteinele produse de celulele canceroase. Atunci cand proteinele respective si nanoparticulele se intalnesc in corpul uman, ele produc mici fragmente de biomarkeri sintetici, acestea putand fi identificate in urina pacientului respectiv.

Potrivit expertilor, aceleasi nanoparticule au fost programate sa caute in corp si cheagurile de sange care pot pune in pericol sanatatea oamenilor.

Specialistii din SUA au creat fragmente mici de hartie acoperite de anticorpi ce pot detecta fragmentele de biomarkeri.

Aplicarea urinei pe acest fragment duce la aparitia unei linii, ea indicand prezenta cancerului sau a cheagurilor de sange. Cercetarea a fost coordonata de Andrew Warren, de la Massachusetts Institute of Technology, din SUA.

Expertul spera ca noua metoda va oferi sansa diagnosticarii cancerului in faza de inceput.

„Ceea ce cred ca este cu adevarat socant e prevalenta cancerului si a bolilor cardiovasculare atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare. Diagnosticul este o metoda foarte buna de a ajuta multi oameni cat mai repede posibil”, spune Warren.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O metoda simpla, inventata de expertii din SUA, ar putea descoperi cancerul din timp

Lasă un răspuns