De ce este bine sa mananci cartofi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, beneficii, cartofi, cartofii ingrasa, cartofii ingrasa sau nu, cartofii nu ingrasa, proprietati

De ce este bine sa mananci cartofi? Leguma accesibila…

Pentru ca sunt ieftini, sanatosi, hranitori si cu putine calorii, cartofii se gasesc si se gatesc in toate bucatariile lumii. Un cartof de marime medie, fiert in coaja, mancat zilnic, protejeaza inima. Cartofii nu contin grasimi si deci nici colesterol.

Hidratii de carbon din cartofi sunt usor digerabili si faciliteaza digestia de aceea cartofii sunt recomandati persoanelor care nu pot digera alimente grele – copii, batrani, convalescenti.

Sucul de cartofi – pansament gastric

Sucul de cartofi este un pansament gastric excelent pentru cei care sufera de ulcer si alte afectiuni gastrice, aceleasi calitati avand si apa in care s-au fiert cartofii. Vitaminele din cartofi, calciul si celelalte minerale sunt de mare ajutor persoanelor care sufera de reumatism.

De ce este bine sa mananci cartofi? Cartofii nu ingrasa!

Despre cartofi s-a spus adesea ca ingrasa. Nutritionistii neaga acest lucru si spun ca nu cartofii dauneaza siluetei ci felul cum acestia sunt gatiti: cartofi prajiti sau piure cu mult unt. Mancat lacom si in exces, orice aliment ingrasa.

De ce este bine sa consumi cartofi? Remediu pentru tuse…

Trebuie sa stiti ca o cataplasma de cartofi rasi, stropiti cu otet cald, amestecat in parti egale cu apa, pusa pe pieptul bolnavului sau legata la gat, potoleste tusea, amelioreaza durerile in gat si grabeste vindecarea.

De ce este bine sa mananci cartofi? Reduc inflamatiile!

Cataplasmele cu cartofi reduc inflamatiile, combat durerile de cap si potolesc tusea. In caz de dureri reumatice ori inflamatii ale articulatiilor, cartoful ras prin razatoarea mare este un leac eficient. Cartoful ras se pune pe o bucata de tifon sau panza si se aplica timp de cateva ore pe zona dureroasa. E bine ca suferindul sa stea in pat, invelit cu o patura groasa.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este bine sa mananci cartofi?

Lasă un răspuns