Cura de detoxifiere cu legume0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura de detoxifiere, Cura de detoxifiere cu legume, etape, legume, pareri, zile

In ce consta cura de detoxifiere cu legume?

In primele doua zile de cura se mentine regimul din saptamana precedenta, dar se scot urmatoarele:

  1. orice lichid, se pastreaza doar apa plata;
  2. carnea de orice fel;
  3. painea;
  4. se mai pastreaza doar iaurtul, branzeturile, legumele, fructele – le puteti consuma in stare cruda sau preparate, in ce cantitati doriti, oricat simtiti nevoia sa mancati.

In urmatoarea zi scoateti tot, mentineti doar fructele de orice fel doriti, in orice cantitate, precum si legumele, insa toate consumate numai in stare cruda, nepreparate, fara sare, ulei, piper. Beti doar apa plata. Consumati cate fructe si legume doriti.

Urmatoarele trei zile:

Nu aveti voie decat legume si apa plata. Legumele le consumati in orice cantitate doriti, va va fi des foame, insa numai in stare cruda, fara niciun fel de adaos. Aveti voie si zarzavaturi, dar proaspete, nimic uscat. Nu aveti voie legume la conserve, incepand cu saptamana pregatitoare. Totul se consuma crud si proaspat. Nu neglijati cei trei litri de lichide pe zi.

Urmatoarele doua zile:

Urmeaza reintroducerea alimentelor – se introduc doar fructele in stare cruda.

Urmatoarele doua zile:

Se introduc: laptele, branzeturile, iaurtul, sucurile naturale de fructe sau legume, limonada, ceaiurile;

Urmatoarele doua zie:

Se introduc: painea, cerealele integrale, carnea slaba si grasimile (uleiuri), dar si condimentele.

In ultima zi:

Puteti reintroduce cafeaua, ouale si alte alimente dorite.

Abia dupa terminarea curei de detoxifiere va puteti reapuca de fumat daca este cazul si puteti consuma si alcool. NU consumati alcool in timpul curei, numai un strop va poate da stari grave de ameteala, de rau.

Nu incalcati nicio regula daca ati hotrat sa urmati aceasta cura pentru ca ficatul va trebui sa metabolizeze toxinele mobilizate in sange si rinichiul sa le elimine (de aici necesitatea consumului mare de lichide), asadar orice suprasolicitare poate functiona precum picatura care a umplut paharul.

Mentinerea dupa cura

Mentinere: stabiliti o zi pe saptamana in care sa mancati doar legume si fructe crude, fara niciun fel de adaosuri, iar ca lichide consumati doar apa plata, 2-3 litri in acea zi. De exemplu puteti alege Lunea.

Cereti sfatul medicului inainte de a incepe orice cura de detoxifiere sau dieta!

Pareri despre Cura de detoxifiere cu legume

Daca ai urmat si tu Cura de detoxifiere cu legume, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Iulia Dibu – Nutritionist

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cura de detoxifiere cu legume

Lasă un răspuns