Impactul consumului de zahar asupra inimii0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, afectiuni cardiace, boli, consum de zahar, impact, inima, zahar

Expertii din SUA au realizat o cercetare prin care au vrut sa vada care este impactul pe care il are consumul de zahar asupra inimii.

Rezultatele obtinute sunt neasteptate, ele aratand ca zaharul poate duce la o afectiune cardiaca grava.

Afectiuni consum de zahar

Afectiuni consum de zahar

Expertii sustin ca multe alimente procesate ascund zahar in compozitia lor si in acest fel creste riscul oamenilor de a muri din cauza unei afectiuni cardiace.

Riscul este destul de mare chiar si pentru cei care nu sunt obezi sau nu consuma mult zahar.

In cazul persoanelor care consuma 2.000 de calorii zilnic, chiar si adaugarea unor doze mici de suc la mesele lor creste riscul de moarte prematura din cauza unor probleme ale inimii.

Quanhe Yang, expert in cadrul unui organism american in domeniu – Center of Disease Control and Prevention, coordonatorul studiului, spune ca acesta este primul studiu realizat in SUA care arata cat de periculos este zaharul din alimentele pe care oamenii le consuma zilnic.

Potrivit expertului, zaharul creste tensiunea arteriala, nivelul colesterolului rau din sange si nivelul trigliceridelor.

In plus, zaharul poate majora semnele inflamatiei legate de bolile cardiace, ne avertizeaza Rachel Johnson, sefa unui organism din SUA in domeniul afectiunilor cardiace – American Heart Association.

„Excesul de zahar nu doar ne ingrasa, el ne poate imbolnavi”, spune Laura Schmidt, de la Universitatea din California, San Francisco.

Specialistii s-au concentrat in acest studiu asupra consumului neintentionat de zahar prin intermediul produselor procesate sau al bauturilor. Articolul pe aceasta tema a aparut in revista „JAMA Internal Medicine”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Impactul consumului de zahar asupra inimii

Lasă un răspuns