Cele mai bune remedii contra hipertensiunii0 Comments

Publicat in:
Etichete: hipertensiune, hipertensiunea arteriala, plante, remedii, remedii naturiste, semnale de alarma, simptome, Tratament, tratament naturist hipertensiune

Cuprins articol:


Mai mult, beneficiile acestei plante sunt puse pe seama substantei active continute, oleuropeinul.

Acest compus este vasodilatator, regleaza ritmul cardiac, reduce colesterolul si are actiune antidiabetica. Se poate consuma un decoct din frunze de maslin, obtinut din 30 grame de planta la un litru de apa (se fierbe 10 minute, la foc moderat).

Remedii hipertensiune

Remedii hipertensiune

Cura cu acest remediu se tine 5 zile pe saptamana, 3 saptamani pe luna, timp de trei luni.

Usturoiul

Acest leac este folosit de mii de ani, gratie multiplelor sale beneficii. De exemplu, acesta era utilizat de egipteni acum 3.500 de ani, insusi Hipocrate mentionand efectele benefice ale acestei plante.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda usturoiul in caz de hipertensiune arteriala moderata, pentru ca are efect diuretic si vasodilatator la nivelul vaselor periferice. In afara reducerii tensiunii, usturoiul scade nivelul colesterolului „rau”, are efect benefic in coagularea sangelui si, de asemenea, este antioxidant si antiinflamator.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, este indicat sa se consume zilnic 4 grame de usturoi proaspat sau 1-3 catei, de preferinta zdrobiti. Persoanele aflate sub tratament cu anticoagulante sau cele care urmeaza sa faca operatie ar trebui sa nu consume usturoi in cantitati mari.

Paducelul

Nervozitatea, anxietatea si hiperactivitatea se numara printre cauzele hipertensiunii.

Paducelul, care actioneaza asupra starilor de nervozitate si asupra inimii, este adesea indicat in hipertensiunea asociata tahicardiei sau in insuficienta cardiaca moderata.

Gratie flavonoidelor continute, florile de paducel regleaza ritmul cardiac si amelioreaza oxigenarea la acest nivel, in timp ce alte molecule (proantocianidine) din planta au actiune sedativa. Se poate tine o cura cu infuzie de paducel (1-3 cani zilnic), timp de mai multe saptamani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune remedii contra hipertensiunii

Lasă un răspuns