Alimente cu continut ridicat de sare0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente cu multa sare, organism, retinerea apei, sanatate, sare, sarea in alimente

Cerealele

Potrivit nutritionistilor, cerealele sunt foarte bune pentru a fi consumate dimineata, oferindu-ne energia necesara pentru o mare parte a zilei. De exemplu, o portie de cereale poate ascunde o cantitate de aproximativ 180-300 de miligrame de sare. Aceasta reprezinta circa 12% din cantitatea totala de sodiu pe care ar trebui sa o consumi intr-o zi.

Covrigii

Expertii spun ca in ce priveste covrigii pot contine o cantitate de 460 de miligrame de sodiu, adica 19% din cantitatea zilnica recomandata. Daca covrigul pe care il cumperi are adaugate diverse arome, atunci si continutul lui de sare creste corespunzator.

Produsele coapte

Prajiturile ambalate si gogosile contin mult zahar si o cantitate destul de mare de carbohidrati. Ele au, de asemenea, un continut ridicat de sare. Prajiturile care sunt coapte si ambalate se bazeaza pe sare pentru a fi pastrate mai mult timp in raft, ea fiind adaugata peste cantitatea de sodiu folosita la prepararea retetei respective.

Cel mai bine este sa optezi pentru o prajitura preparata acasa.

Supa

Multi dintre oameni prefera sa consume supa la pranz. Supa cumparata din magazin, care este ambalata intr-un recipient din metal, nu este chiar atat de sanatoasa pe cat se crede.

Pootrivit sursei citate, o portie din acest fel de mancare poate avea in compozitie jumatate din cantitatea de sare recomandata pentru o zi.

In cazul in care vei manca un asemenea tip de supa, cauta una care contine o cantitate mica de sare. Ii poti imbunatati gustul prin adaugarea de condimente, piper sau chiar parmezan.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente cu continut ridicat de sare

Lasă un răspuns