Alimentatia in functie de palmele tale0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, cantitati, maini, marimi, palme, portii

Atunci cand vor sa scape de kilogramele in plus, oamenii pot avea un aliat important. Palmele noastre ascund secrete care, descifrate, ne pot ajuta sa fim mai eficienti in dietele urmate.

Alimentatie dupa maini

Alimentatie dupa maini

Consumul de carne

De exemplu, cand consumi carne, marimea portiei respective nu trebuie sa fie mai mare decat palma ta. Iar o portie de mancare care contine carbohidrati nu trebuie sa depaseasca marimea pumnului tau, mai sustin specialistii in domeniu.

Consumul de unt

In privinta untului consumat, cel mai bun indiciu este dat de degete. Marimea varfului unui deget arata cantitatea de unt pe care o poti pune pe o felie de paine, astfel incat sa nu depasesti masura.

Obezitatea

Specialistii in nutritie sustin ca multi oameni au probleme cu greutatea din cauza lipsei controlului asupra mancarii consumate.

Si atunci cand portiile sunt mari, simtim nevoia de a manca totul pentru a nu lasa nimic in farfurie. O asemenea mentalitate este larg raspandita in lume.

Anul trecut, specialistii britanici in afectiuni cardiace (British Heart Foundation) au ajuns la concluzia ca magazinele din care ne cumparam hrana au depasit orice limita in privinta portiilor de alimente vandute.

In ciuda problemelor pe care oamenii le au cu obezitatea, marimea portiilor de mancare din magazine este mult mai mare fata de anul 1993, de exemplu.

Exista cazuri in care acestea s-au dublat sau au crescut cu aproximativ 50%. Cantitatea mare de mancare poate duce si la probleme cardiace.

In alegerile pe care le facem zilnic, cantitatea de ingrediente este esentiala. De exemplu, intre o lingurita si o lingura de unt e o diferenta de 74 de calorii. O lingurita de ulei contine 45 de calorii, dar una mai mare are un continut de 135 de calorii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimentatia in functie de palmele tale

Lasă un răspuns