Suferiti de alergii? Iata cateva alternative care le diminueaza0 Comments

Publicat in:
Etichete: alergii, alergii alimentare, alimentatie, alimente, intoleranta alimentara, intolerante alimentare, simptome

Legume crucifere

Unele persoane care au alergii au probleme cu eliminarea toxinelor prin intermediul ficatului si rinichilor, spune expertul in nutritie Bonnie Minsky. Daca toxinele se acumuleaza in organism, cresc sansele unei inflamatii, care face ca o persoana alergica sa fie si mai sensibila. Legumele precum broccoli, conopida, varza de Bruxelles si varza sunt de mare ajutor in eliminarea toxinelor.

Incearca: Broccoli gatit la aburi, cu usturoi proaspat si ulei de masline.

Quinoa

Quinoa este cereala care da cele mai putine reactii alergice, avand in acelasi timp un mare continut de proteine (intre 12 si 18%) si un set de aminoacizi esentiali. Este indicata celor care au alergii la zahar si gluten, si este o buna sursa de fibre, fosfor, magneziu si fier.

Incearca: Micul-dejun e problematic pentru multi dintre cei cu alergii, asa ca se poate recurge la quinoa, imbogatita cu nuci si fructe, daca este posibil.

Linte

Mancarea poate fi destul de scumpa atunci cand tii o dieta specializata, asa ca lintea, o mancare relativ ieftina, este o alternativa gustoasa si accesibila. O cana de linte contine 16 grame de fibre – de sase ori mai mult decat o doza de laxativ. Sunt usor de gatit si usor de depozitat. In plus, daca esti alergic la nuci si alune, ai doar 5% sanse sa fii alergic si la linte, spun expertii.

Incearca: Combina doua cani de linte gatita cu doua portocale taiate cubulete si doi ardei grasi taiati marunt. Asezonati cu sare si condimentele preferate.

Cartofi dulci

Acestia sunt nutritivi si bogati in carbohidrati si fier si reprezinta o adevarata comoara alimentara. Sunt plini de carotenoide, vitamina C, potasiu, fibre si vitamina B-6, care contribuie toate la reducerea inflamatiilor.

Incearca: Fa cartofi dulci prajiti, taindu-i si acoperindu-i usor cu ulei de masline si condimentele preferate. Se coc pana devin crocanti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Suferiti de alergii? Iata cateva alternative care le diminueaza

Lasă un răspuns