Afectiuni determinate de poluare0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, factori, poluare, poluarea aerului

Poluarea aerului prezinta pericolul aparitiei unor afectiuni cardiace sau pulmonare, sustin specialistii in domeniu.

In plus, creierul este si el afectat destul de mult, poluarea putand duce la aparitia unor boli precum schizofrenia si autismul.

Afectiuni datorita poluarii

Afectiuni datorita poluarii

Specialistii din SUA reuniti in Chicago la o conferinta de profil, au atentionat referitor la efectul devastator al poluarii aerului asupra sanatatii oamenilor care locuiesc in marile orase.

In ultimii ani a crescut numarul de cazuri de persoane cu probleme ale sistemului nervos central, acestea fiind produse tot de poluare.

Specialistul Deborah Cory-Slechta, de la Universitatea din Rochester, SUA, spune ca metalele si gazele care se gasesc in aer din cauza poluarii ajung in corp si ameninta sanatatea oamenilor.

Potrivit cercetatorului, particulele mari sunt impiedicate sa intre in organismul uman, insa cele mici sunt cele mai periculoase.

Mai mult, particulele ultrafine ajung pe fundul plamanilor, de acolo ele putand intra in circulatia sangelui.

Specialistii americani au studiat efectul poluarii asupra cobailor, sistemul lor nervos avand mult de suferit din aceasta cauza. In cazul creierului, exista si riscul aparitiei unor afectiuni precum schizofrenia, tulburarea bipolara si autismul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni determinate de poluare

Lasă un răspuns