7 recomandari in privinta dietelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura, dieta, recomandari, slabire, trucuri

Mananci portii prea mici

Nu este vorba despre cantitate ci despre calorii, mananca mai putine decat consumi si vei slabi. Nu este o idee buna sa mananci din toate cate putin, la o masa. Putin din fiecare fel de mancare, pe o farfurie, semnaleaza un singur lucru creierului tau: foame! Nu te baza pe aceasta strategie. Daca de exemplu mananci astfel la cina, pana vine vremea de culcare vei mai vizita, cu siguranta, frigiderul.

Incearca sa-ti completezi farfuria cu legume. Intr-adevar, contin carbohidrati, dar de asemenea fibre si apa si nu contin multe calorii. Experimentezi senzatia de mestecat si inghitit si iti vei umple stomacul fara riscul de a te ingrasa.

Urmezi dieta de slabit in secret

Suportul este cheia pentru scaderea in greutate si mentinerea in forma. De aceea sansele de succes sunt sporite cand acest proces se efectueaza in grup.

Fii atenta totusi pe cine te bazezi. Studiile au aratat ca, de multe ori, suportul in familie esueaza prin faptul ca partenerul nu se abtine sa manance mancaruri interzise de fata cu celalalt aflat la dieta de slabire. Daca esti in aceeasi situatie, incearca mai degraba sa iti gasesti un partener online.

Lucrezi prea agresiv la sala

Cercetatorii recomanda sa practici exercitiile care ti se potrivesc si nu te solicita pana la epuizare. Este indicat sa incepi cu exercitii usoare si incearca sa le afli pe cele care ti se potrivesc.

Nu neglija incheierea programului la sala intr-un mod placut, vei percepe astfel mersul la sala ca o distractie si probabilitatea de a continua va fi mult mai mare. Exercitiile agresive si epuizante nu sunt o idee buna si nu te vor ajuta in final. De ce? Pentru ca astfel mersul la sala se transforma intr-o corvoada la terminarea careia te vei simti indreptatita sa te recompensezi cu un premiu cu continut ridicat de calorii.

Nu sti cum sa abordezi stresul

Tensiunea cronica modifica hormoni ca adrenalina, corticotropina si cortizolul, care ridica apetitul si te fac sa inmagazinezi mai multa grasime. Normal, nivelul de cortizon este cel mai ridicat dimineata si apoi scade pe tot parcursul zilei. Cercetatorii au descoperit ca femeile care fac fata stresului acasa, deseori nu beneficiaza de aceasta scadere a nivelului de cortizol dupa-amiaza, fiind nevoite sa tanjeasca dupa alimente cu continut ridicat de carbohidrati sau calorii pentru a stimula secretia serotoninei calmante.

Cand nu mai poti face fata stresului incearca sa nu te mai gandesti la snack-uri, asculta in loc muzica preferata, iesi la o plimbare sau gandeste-te la ceva care te face sa te simti recunoscatoare. Este fiziologic imposibil sa fi si recunoscatoare si stresata in acelasi timp deoarece cele doua stari emotionale se bazeaza pe diferite tipuri de hormoni.

Sursa: Anti-Celulita

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

7 recomandari in privinta dietelor

Lasă un răspuns