7 recomandari in privinta dietelor0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura, dieta, recomandari, slabire, trucuri

Ai aflat despre numarul de calorii? Stii cat trebuie sa mananci si ca trebuie sa mergi la sala? Daca nu vei tine cont de urmatoarele 7 sfaturi este foarte probabil ca acul de la cantar sa ramana nemiscat.

Dieta - recomandari

Dieta - recomandari

Bei prea multe calorii

Nu s-a stabilit inca de ce, dar corpul nostru nu reactioneaza bine la caloriile din lichide. Un studiu asupra unui grup de femei care au crescut consumul de bauturi cu continut de zahar, de la cateva pe saptamana, la cateva pe zi s-au ingrasat cu 5kg mai mult decat cele care au avut acelasi aport de calorii, dar nu din lichide.

Chiar si bauturile inofensive, ca apa cu continut de vitamine, sau ceaiul cu aroma de fructe, pot contine un numar mare de calorii. Uita-te pe eticheta si calculeaza numarul de calorii in functie de cantitatea bauta.

Dormi prea putin sau prea mult

Este o idee buna sa te trezesti cu jumatate de ora mai devreme pentru o plimbare scurta de dimineata, atat timp cat nu iti rapesti din somnul necesar. Studiile au aratat ca privarea de somn creste apetitul, compromite sensibilitatea insulinei(care duce la cresterea in greutate) si afecteaza alti hormoni care controleaza foamea.

Acum, studii mai noi au descoperit ca, de asemenea si somnul in exces poate duce la cresterea in greutate.
Un studiu al cercetatorilor canadieni care a durat 6 ani, a stabilit ca in acest interval de timp persoanele care au dormit 9-10 ore pe noapte s-au ingrasat cu 2kg mai mult decat cele ce au dormit numai 7-8 ore.

Cedezi prea des poftelor

Ciocolata, chips-uri, inghetata sau frisca, toate au un numitor comun: continut ridicat de calorii. Toate avem pofte si niciuna nu putem rezista, dar cele care cedeaza mai greu au sanse mai mari sa slabeasca.
Chiar daca uneori nu mai poti face fata, incearca sa mentii portiile de dimensiuni rezonabile.

Este de preferat totusi ca de cele mai multe ori sa te speli pe dinti si sa speri ca astfel, pofta iti va trece mai repede.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

7 recomandari in privinta dietelor

Lasă un răspuns