Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 24, 2014

Dieta alcalina: mananci cat vrei si slabesti

Publicat pe 24 mart. 2014 at 5:30am

Dieta alcalina nu este utilizata doar in dorinta de a elimina surplusul de kilorgrame, ci reprezinta si un tratament pentru multiple afectiuni (dietoterapie cu alimente alcaline), fiind totodata implicata si in preventie.

Ce este dieta alcalina?

Dieta alcalina se bazeaza pe un consum predominant al alimentelor alcaline.

Astfel este indicat ca 75% din alimentele consumate zilnic sa fie alcaline, iar 25% sa fie acide.

Dieta alcalina – alimentele alcaline

Alimentele alcaline permise in dieta alcalina:

Fructe alcaline: Banana Lamaie Cirese Citrice de orice fel Pepene Mar Caise Piersici Avocado Mango Nectarine Struguri Fructe de padure Nuci; Migdale; Castane; Caju si alte fructe oleaginoase; Pepene galben si pepene rosu.

Ce nu stii despre papilele gustative

Publicat pe 24 mart. 2014 at 5:05am

Gustul reprezinta un simt iubit de toata lumea, oferind senzatii extraordinare cu fiecare aliment consumat. Papilele gustative, insa, joaca un rol mult mai mare si mai important decat doar de simple instrumente cu ajutorul carora percepem gustul mancarii.

Cu toate ca poate nu le-ai acordat niciodata atentie, vei fi uimit sa afli informatii inedite despre ele, care nu fac decat sa confirme complexitatea organismului uman:

Papilele gustative nu se pot vedea

Daca deschizi gura vei vedea pe limba niste bilute mici de care probabil esti convins ca sunt papilele gustative. De fapt, „acestea nu sunt decat niste…

7 recomandari in privinta dietelor

Publicat pe 24 mart. 2014 at 5:03am

Ai aflat despre numarul de calorii? Stii cat trebuie sa mananci si ca trebuie sa mergi la sala? Daca nu vei tine cont de urmatoarele 7 sfaturi este foarte probabil ca acul de la cantar sa ramana nemiscat.

Bei prea multe calorii

Nu s-a stabilit inca de ce, dar corpul nostru nu reactioneaza bine la caloriile din lichide. Un studiu asupra unui grup de femei care au crescut consumul de bauturi cu continut de zahar, de la cateva pe saptamana, la cateva pe zi s-au ingrasat cu 5kg mai mult decat cele care…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Alimentatia in functie de palmele tale

Publicat pe 24 mart. 2014 at 5:00am

Atunci cand vor sa scape de kilogramele in plus, oamenii pot avea un aliat important. Palmele noastre ascund secrete care, descifrate, ne pot ajuta sa fim mai eficienti in dietele urmate.

Consumul de carne

De exemplu, cand consumi carne, marimea portiei respective nu trebuie sa fie mai mare decat palma ta. Iar o portie de mancare care contine carbohidrati nu trebuie sa depaseasca marimea pumnului tau, mai sustin specialistii in domeniu.

Consumul de unt

In privinta untului consumat, cel mai bun indiciu este dat de degete. Marimea varfului unui deget arata cantitatea de unt pe…