Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 18, 2014

Dieta de slabit cu alimente crude

Publicat pe 18 mart. 2014 at 7:15am

Ai auzit deja de aceste cure de slabire si diete cu alimente crude? Castiga popularitate nu doar ca o dieta de slabit ci ca una de lunga durata pentru o viata sanatoasa.

Consumam atat de multa mancare/alimente procesate incat nici macar nu ne mai gandim la ceea ce bagam in organismul nostru si la cat de mult ne-am indepartat de stramosii nostrii cu radacini agricole. Faptul ca ei erau mai voinici si mult mai in putere ca noi ar trebui sa ne dea de gandit!

Mancarea / alimentele crude trebuie consumate in starea lor…

Cat de bune sunt sucurile dietetice in dieta?

Publicat pe 18 mart. 2014 at 7:00am

Odata cu aparitia indulcitorilor artificiali industriali, a aparut si mirajul promis de acestea pentru cei care doresc sa slabeasca, fara a renunta la alimentele si bauturile preferate.

Sucurile dietetice

Sucurile dietetice au fost create si comercializate pentru a implini „visul” consumatorului care apreciaza o bautura cu gust dulce (posibil carbogazoasa), dar fara povara caloriilor, si fara frica de a creste in greutate. Premiza e simpla: inlocuind zaharul cu indulcitori artificiali (slab calorici), consumi mai putine calorii, si prin urmare, slabesti.

In mod customary, consumand alimente bogate in calorii (mai particular, bogate in zahar), corpul tau depoziteaza…

Cum reduci riscul de diabet tip 2 cu 65%?

Publicat pe 18 mart. 2014 at 5:15am

Savantii sustin ca au realizat o descoperire importanta, care ii poate ajuta pe cei predispusi la riscul de a face diabet de tip 2 sa evite aceasta afectiune.

Potrivit unui studiu aparut in revista „Nature Genetics”, specialistii au identificat o mutatie genetica rara, a carei prezenta diminueaza cu 65% riscul aparitiei diabetului de tip 2.

Aceasta mutatie afecteaza o gena care este utilizata de celulele pancreatice in care este produsa insulina.

Studiul a fost inceput in urma cu patru ani, specialistii urmarind mutatiile genetice care scad probabilitatea ca o persoana…

Cum scapi de sughit?

Publicat pe 18 mart. 2014 at 5:00am
Sughitul

Sughitul apare pe nesteptate, este foarte neplacut in mediul social si te pune intr-o situatie jenanta, pentru ca putina lume stie ce are de facut in asemenea situatii, iar unii improvizeaza tocmai ce este contraindicat.

Expertii ne anunta ca in cele mai multe cazuri, sughitul dispare asa cum a aparut, in cateva minute, insa poate dura chiar si ore, iar altadata se prelungeste intr-atata, incat iti vine sa te adresezi la medic.

Sughitul apare de obicei atunci cand se contracta faringele, se inchide glota si se blocheaza fluxul de aer. Expertii nu pot explica de ce se produc…