Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 13, 2014

Recomandari esentiale referitoare la alimentatia diabeticilor

Publicat pe 13 mart. 2014 at 7:15am

Diabetul reprezinta o afectiune in care dieta joaca rolul cel mai important. De aceea, este esential sa se stie nivelul glicemic al produselor alimentare pentru a evita complicatii precum bolile cardiovasculare si afectiunile renale.

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa tina cont de cateva principii de baza atunci cand vine vorba de stil de viata.

Va prezentam cateva reguli de alimentatie, pe care orice diabetic trebuie sa le urmeze.

Alegerea corecta a carbohidratilor

Este bine sa limitati nivelul de glucoza din sange printr-o alegere corecta a carbohidratilor, in functie de calitatea acestora (definita prin…

O dieta cu risc de cancer la fel ca tigarile

Publicat pe 13 mart. 2014 at 7:00am

Cei care au o dieta bogata in proteine au un risc mai mare de a face cancer, avertizeaza expertii in nutritie. Probabilitatea de imbolnavire este similara cu cea a unei persoane care fumeaza 20 de tigari pe zi, au observat specialistii.

Proteinele sunt importante pentru organism, insa in exces pot avea efecte nefaste asupra sanatatii, anunta Maxi Sciences, citand un studiu aparut in publicatia „Cell Metabolism”.

Conform acestui studiu, realizat de oamenii de stiinta americani de la Universitatea California de Sud, un regim alimentar bogat in proteine

Impactul consumului de zahar asupra inimii

Publicat pe 13 mart. 2014 at 6:15am

Expertii din SUA au realizat o cercetare prin care au vrut sa vada care este impactul pe care il are consumul de zahar asupra inimii.

Rezultatele obtinute sunt neasteptate, ele aratand ca zaharul poate duce la o afectiune cardiaca grava.

Expertii sustin ca multe alimente procesate ascund zahar in compozitia lor si in acest fel creste riscul oamenilor de a muri din cauza unei afectiuni cardiace.

Riscul este destul de mare chiar si pentru cei care nu sunt obezi sau nu consuma mult zahar.

In cazul persoanelor care consuma 2.000 de calorii…

Lucruri contagioase pentru corpul tau, la care nici nu te gandeai

Publicat pe 13 mart. 2014 at 5:00am

Se cunoaste faptul ca raceala si virozele sunt contagioase, dar nu doar acestea se transmit de la om la om. Iata 7 lucruri despre care nu stiai ca sunt contagioase.

Emotiile

Emotiile, diferite stari si gesturi se transmit de la om la om. Expertii in psihologie sustin ca aceasta este o cale care ii incurajeaza pe oamenii sa coopereze intre ei si sa se inteleaga mai usor.

De cele multe ori impartasim aceste sentimente si stari aproape inconstient, prin limbajul corpului, prin expresiile faciale si chiar prin miros.

Stresul

O cercetare a Neuroscience Sociale a demonstrat faptul anxietatea si…