Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 11, 2014

Dieta Okinawa

Publicat pe 11 mart. 2014 at 7:15am

Okinawa este o insula japoneza celebra pentru longevitatea locuitorilor ei. Practic, cea mai mare parte a centenarilor din intreaga lume locuiesc in Okinawa, datorita exact acestui stil de viata care i-a facut celebri.

Boli ale civilizatiei precum diabetul zaharat, cancerul, osteoporoza sau accidentul vascular le sunt necunoscute locuitorilor acestei insule deosebite.

Evident, cu un asemenea stil de viata, pe insula Okinawa nu exista persoane supraponderale sau obeze. Tocmai din aceste motive, alimentatia si stilul de viata al locuitorilor insulei ai atras atentia cercetatorilor, curiosi sa afla motivele logevitatii si a sanatatii celor de pe insula.

Alimentatia lor a fost atent studiata, iar nutritionistii au elaborat chiar o dieta pornind de la principiile…

Top alimente satioase care nu ingrasa

Publicat pe 11 mart. 2014 at 7:00am

Top alimente care nu ingrasa – Este greu de crezut ca mai exista alimente care sa poate fi consumate fara riscul ca nu vei mai incapea in haine. Si totusi exista alimente care, desi sunt satioase si au un aport nutritiv ridicat, nu furnizeaza un numar mare de calorii.

Potrivit expertilor in nutritie, acumularea de grasime in organism se produce prin stocarea zilnica a caloriilor suplimentare. Aceste calorii „de prisos” provin din hrana consumata si nu sunt utilizate de organism. Ele sunt doar stocate de organism sub forma de grasime, in diferite parti ale corpului, in vederea „utilizarii” ulterioare.

Cum poti sa gatesti pentru inima ta?

Publicat pe 11 mart. 2014 at 5:10am

Exista numeroase trucuri care te ajuta sa reduci grasimile, colesterolul si sarea, in asa fel incat sa nu schimbi radical gustul.

Health.com a cerut parerea mai multor bucatari celebri din Statele Unite ale Americii, care au dezvaluit cateva astfel de trucuri. Afla, deci, ce sa faci ca sa mananci mai sanatos pentru inima, fara sa pierzi prea mult din savoarea preparatelor.

Este recomandat sa inlocuiesti smantana cu iaurt fara grasime

Pentru a nu schimba mult gustul unor preparate, atunci cand folosesti iaurt in loc de smantana, incearca urmatorul truc: pune iaurtul intr-un tifon fin…

Alimente pentru o sanatate de fier

Publicat pe 11 mart. 2014 at 5:03am

Expertii in nutritie spun ca unele alimente sunt mai eficiente atunci cand sunt mancate impreuna. Spre exemplu, rosiile si broccoli au mai multe beneficii nutritionale impreuna decat separat.

Pentru a afla si alte „echipe” de alimente care-ti intaresc sanatatea, citeste mai departe sfaturile noastre.

Broccoli

De exemplu, broccoli este recunoscut de toata lumea ca fiind o „superleguma”, fiind plina de enzime detoxifiante si vitamina C. Impreuna cu rosiile insa, care aduc cu ele o multime de beneficii pentru sanatate, printre care licopenul, efectul lor pare sa se multiplice.

Se crede ca, impreuna,cele doua legume te feresc de anumite tipuri de cancer.

Sardinele…