10 reguli vitale de alimentatie sanatoasa0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie sanatoasa, reguli, reguli de alimentatie

Exista si snack-uri bune

Potrivit expertilor, snacks-urile sunt o solutie. Sunt indispensabile. Important este ce alegi. Cea mai buna solutie: semintele si batoanele de cereale.

Fructele inghetate saunt bune, insa gogosile, nu!

Fructele congelate isi pastreaza cea mai mare parte din calitati. Ceva „vechi” poate fi mai bun decat ceva proaspat.

Nu exista „low-fat” bun

Nu poate exista ceva care sa aiba un continut redus de grasimi si sa fie gustos! De fapt, gustul este o colectie de aditivi. Ceea ce conteaza este cantitatea.

Nu exista fructe in „aroma de fructe”

Aromele naturale sau cele denumite identic naturale sunt sintetice si nu au nimc in comun cu fructele. Aromele naturale se numesc naturale pentru ca niste bacterii sunt cele care transforma chimicale pure in arome. Pentru interventia bacteriilor, aroma capata denumirea de „naturala”.

Nu face provizii nesanatoase

Daca punga cu cipsuri nu este la indemana, atunci nu o vei manca, asa ca este bine sa nu faci provizii de acest tip.

Stai la masa!

Nu manca la televizor, nu manca in timp ce lucrezi la calculator, nu manca atunci cand mergi in metrou sau cand conduci. Mananca stand la masa. Cei care mananca pe fuga, mananca de trei ori mai multe alimente nesanatoase.

Spune un „nu” decis prefabricatelor!

Produsele care se fac prin preparare imediata – supe in plic, mancare deshidratata pentru microunde – sunt extrem de danunatoare. Orice produs care poate fi mancat dupa ce este scos dintr-o punga, nu este bun. Aceste produse contin conservantii pe baza de clor si fluor. Acestia urmeaza sa fie complet eliminati pana in 2015, asa ca este pacat sa-i consumi de buna voie.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

10 reguli vitale de alimentatie sanatoasa

Lasă un răspuns