Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 5, 2014

Dieta Ramadan sau slabire cu carbohidrati

Publicat pe 05 mart. 2014 at 7:15am

Majoritatea dietelor celebre si antrenorii de fitness te vor sfatui sa eviti carbohidratii seara, fiind convinsi ca te vei ingrasa cu siguranta.

Dar o noua dieta, inspirata de Ramadan, sugereaza ca adevarul este exact opusul a ceea ce credeai pana acum.

Un studiu a descoperit ca daca consumi o portie de paste fainoasein timpul serii vei reduce riscul de diabet si boli cardiovasculare.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Ebraica au condus acest studiu dupa ce au observat dieta musulmanilor in timpul Ramadanului, cand acestia postesc cat eu ziua de lunga si consuma…

Alimente de evitat cand esti la dieta

Publicat pe 05 mart. 2014 at 7:00am

In acest moment exista foarte multe , unele personalizate, altele care merg pentru mai multe persoane – indiferent de cea pe care o alegi, trebuie sa ai grija si sa eviti anumite alimente.

Cand te decizi sa urmezi o dieta, documenteaza-te foarte bine inainte si afla ce alimente trebuie sa eviti.

Trebuie sa afli care este cea mai buna dieta pentru organismul tau, in functie de stilul tau de viata si preferinte.

Atunci cand soseste clipa sa incepi cura de slabire incearca pe cat poti sa…

Cum pot fi stetoscoapele o sursa de infectii?

Publicat pe 05 mart. 2014 at 5:10am

Printre microbii gasiti pe stetoscoape se numara si cele cu stafilococi meticilino-rezistenti (MRSA), avertizeaza specialistii.

Potrivit unui material aparut in Daily Mail, stetoscoapele infectate cu microbi pot raspandi infectii mai ales in sectiile de chirurgie si in serviciile de ambulanta.

Pe unul dintre aceste instrumente s-au descoperit mai multe bacterii decat pe palmele unui medic care consultase mai multi pacienti.

De exemplu, s-a constatat ca printre microbii raspanditi se numara si cea cu stafilococi meticilino-rezistenti (MRSA).

„Stetoscoapele sunt un vector de transmitere, mai ales dupa ce sunt folosite de-a lungul intregii zile si dupa ce vin in contact…

Alimente care pot inlocui carnea in meniul tau

Publicat pe 05 mart. 2014 at 5:05am

Atunci cand iti este foarte foame inseamna ca organismul tau are nevoie de proteine. Nu uita ca iti poti „alimenta” organismul si in alt mod, nu neaparat cu carne. Reducand din cantitatea de carne consumata, vei avea un organism mai sanatatos si vei ajuta foarte mult planeta.

Exista foarte multe alternative delicioase, pentru a inlocui carnea. Incearca sa iti stabilesti o zi pe saptamana in care sa consumi unul din urmatoarele produse:

Iaurtul organic

Cu o istorie de peste 4.500 de ani, iaurtul organic este un aliment foarte sanatos. Plin de proteine si calciu, iaurtul organic cu…

Recomandari sanatoase pentru barbati

Publicat pe 05 mart. 2014 at 5:00am

Barbatii stiu ca este foarte important sa aiba un organism sanatos, insa atat ei, cat si femeile au tendinta de a ignora acest lucru. De multe ori barbatii cred ca ei sunt cei puternici si ca nu vor fi niciodata slabi, chiar daca au cateva zile in care nu se simt bine.

Totusi, si barbatii au probleme de sanatate si ar trebui sa aiba grija de organismul lor.

Alaturi de o si exercitii fizice exista si alte cateva sfaturi sanatoase de care barbatii ar trebui sa tina cont pentru a avea un organism cat mai sanatos.