Tratament pentru ciuperca piciorului0 Comments

Publicat in:
Etichete: ciuperca piciorului, medicina naturista, mod de transmitere, transmitere, Tratament, tratament naturist, tratamente

O echipa de cercetatori de la Human Genome Institut din Bethesda, Statele Unite, a testat ADN-ul ciupercilor care traiesc in 14 regiuni diferite ale organelor unor oameni sanatosi.

Ciuperca piciorului – specii

Acestia au observat ca numai in partea de jos a piciorului isi duc viata lor nu mai putin de 180 de specii de ciuperci parazite, dintre care 40 de specii isi au habitatul preferat intre degetele picioarelor, alte 60 de specii in zona calcaiului si 80 de specii sub unghii.

Ciupercile instalate in partea de jos a piciorului sunt neplacute din mai multe puncte de vedere. Pe multi ii deranjeaza partea estetica, mai ales pe doamnele purtatoare de sandale, dar nu trebuie neglijat nici faptul ca este afectata epiderma, forma si cresterea unghiilor, uneori chiar caderea lor, inerentele mancarimi si, nu in ultimul rand, faptul ca afectiunea este contagioasa.

Ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului

Mod de transmitere si preventie

Trebuie sa mai stiti ca ciuperca se transmite de la un om la altul.

Cei care stiu ca au fenomene fungice trebuie sa evite folosirea in comun a unor pantofi sau ciorapi in familie si chiar este recomandata spalarea ciorapilor separat de restul familiei.

Masuri imunitare radicale contra ciupercii nu se cunosc, dar sunt recomandate masurile igienice obisnuite: spalarea zilnica a piciorului, schimbarea zilnica a ciorapilor si evitarea contactului cu piciorul altui bolnav.

Uneori, ciuperca este intretinuta de anumite medicamente, cum sunt antibioticele. De aceea, cei care se stiu afectati trebuie sa informeze medicul ori de cate ori acesta le prescrie un medicament oarecare. In caz de contraindicatie, exista mijloace de protectie.

Expertii spun ca, fiind vorba de un agent patogen foarte rezistent, tot medicul este in masura sa prescrie si tratamentele, de la caz la caz. Acestea pot fi locale, sau generale.

Tratament naturist

Traditia naturista isi are solutiile ei, care merita incercate, adesea dand rezultate. Va oferim cateva exemple care merita cunoscute de cei care ar vrea sa le incerce.

Tratament cu detergent

Spalarea cu detergent este una din cele mai eficiente modalitati de lupta contra ciupercii, intrucat detergentul contine substante alcaline, iar ciuperca se dezvolta in mediul acid. Tratamentul consta in spalarea piciorului in apa cu putin detergent, cate 10 minute zilnic, nu mai mult de 10 zile.

Tratament cu amoniac

Se inmoaie o laveta intr-o solutie formata dintr-o lingura de amoniac intr-un pahar cu apa calda si se maseaza usor piciorul, dupa care se lasa sub forma de compresa seara, la culcare.

Tratament cu usturoi

Se striveste un catel de usturoi, sa adauga sare fina si se freaca locul infectat. De asemenea, nu mai mult de 10 zile.

Tratament cu acid boric

In timpul serii, dupa spalarea piciorului, se aplica praf de acid boric pe pielea umeda si se incalta un ciorap compact, care ramane pe picior pana dimineata.

Tratament cu alcool

Este un tratament stravechi. Se freaca piciorul dimineata si seara cu o vata imbibata cu alcool, timp de maximum 14 zile.

Tratament cu bicarbonat de sodiu

Daca este diluat, bicarbonatul de sodiu se aplica pe locurile cu pricina, unde se tine circa 15-20 minute, dupa care se clateste cu apa calda. Nu se sterge. Dupa ce s-a uscat, piciorul se pudreaza cu talc.

Tratament cu tutun

Se pare ca si tutunul este bun de ceva. Se fierbe o lingura buna de tutun intr-un litru de apa, timp de 5 minute, la foc mediu. Aceasta „supa” calda se aplica pe picioare cu ajutorul unui burete mic si se asteapta sa se usuce de la sine.

Tratament cu ierburi

Se pun intr-un ciorap cantitati mici de ierburi uscate: salvie, musetel, sunatoare, menta, urzica, toate maruntite bine si amestecate. Apoi se incalta ciorapul si se poarta toata ziua. Cam incomod, dar merita.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament pentru ciuperca piciorului

Lasă un răspuns