Topul alimentelor cu putine calorii0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, caloric, calorii, lista, putine, top alimente

Multe alimente contin si alte substante, pe langa vitamine si minerale, care sunt vitale pentru sanatatea organismului.

Cunoscute sub numele de fitochimicale, acestea sunt de fapt antioxidanti, care ajuta la prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

Iata cateva alimente ce nu trebuie sa lipseasca din dieta ta de baza:

Top alimente cu putine calorii

Top alimente cu putine calorii

Lamaile. 19 kcal/100 g. Portocalele. 37 kcal/100g

Citricele precum lamaia, portocala sau grepfrutul sunt excelente surse de antioxidanti, bioflavonoide si vitamina C. Un singur fruct contine doza zilnica recomandata de 60 mg.

Trebuie sa stiti ca portocalele contin hesperidina, in timp ce grepfrutul naringenina. Acestea conlucreaza cu vitamina C pentru a spori efectul antioxidantilor si pot avea efecte anti-cancerigene.

In plus, citricele contin pectina, care scade nivelul colesterolului. Contin de asemenea potasiu, calciu si acid lactic. Incearca sa mananci macar un asemenea fruct pe zi, iar daca folosesti suc de lime la mancare vei vedea ca nici nevoia de sare nu va mai fi asa de mare.

Numeroase cercetari arata faptul ca betacarotenul, de asemenea continut, reduce riscul aparitiei de cancer la san, de plamani, de piele sau leucemie.

Brocoli. 33kcal/100g

Acesta este cunoscut pretutindeni ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, continand fitochimicale care protejeaza impotriva cancerului. Broccoli contine numai 2% carbohidrati, dar iti va mari nivelul de proteine, calciu si magneziu.

In plus, el contine si doze mici de estrogen, care este transformat de catre bacteriile intestinale in substante active asemanatoare hormonilor, mai ales cand ai o dieta bogata in fibre. Contine si indole-3-carbinol, o substanta necesara pentru a metaboliza hormonii sexuali in organism.

Totusi, brocoli trebuie foarte putin fiert, ar trebui mai degraba oparit pentru a-si pastra toate aceste proprietati. Poate fi consumat si crud, in salate, pentru o eficienta maxima.

Ciresele. 48 kcal/100g

Expertii in nutritie spun ca ciresele contin acid elagic, care tin la distanta cancerul prin impiedicarea dezvoltarii unor celule cancerigene. Precum strugurii negri, ciresele contin anumiti antioxidanti si unii pigmenti rosu-purpurii (Antocianidele), mai ales ciresele negre.

Specialistii sustin ca aceasta substanta reduce cantitatea de acid uric din sistemul circulator si previne guta atunci cand se consuma zilnic in jur de 200 grame de cirese. Acestea reprezinta si o sursa de vitamina C si potasiu.

Morcovii. 41 kcal/100g

Cu toate ca au numai 4% carbohidrati, morcovii reprezinta o excelenta sursa de caroten, pigmentul galben-portocaliu ce le da si culoarea specifica. Aceasta substanta, precum alfa si beta-carotenul, se poate transforma in interiorul organismului in vitamina A, capatand numele de pro-vitamina.

Carotenoidele apara o parte a retinei responsabila cu privirea de finete, protejand-o de razele ultraviolete. In plus, acestea ar putea fi transformate intr-un pigment violet, necesar pentru vedere. Asa ca vechea vorba ce spune ca mancand morcovi vei vedea mai bine pe intuneric are un sambure de adevar.

Strugurii. 60 kcal/100g

Strugurii negri sunt extrem de sanatosi, fiind serviti chiar si pacientilor in spitale, pentru o recuperare mai rapida. Strugurii negri si rosii contin antioxidanti puternici, buni in caz de boli cardio-vasculare. Pe langa asta, au si efecte anti-cancerigene, mai ales ca acestia contin mult potasiu, bor, magneziu si cupru.

Chilli. 20 kcal/100g

Daca veti manca chilli stimulezi productia de analgezice naturale in creier (endorfine), si de mucus in stomac, ceea ce te poate proteja de ulcer. Contine si capsaicina, un antioxidant care ajuta la evitarea bolilor de inima, a cancerului si a imbatranirii premature.

Fitochimicalele eliberate distrug cheagurile de sange, diminueaza colesterolul si tensiunea. Chilli este si o sursa de betacaroten si vitamina C.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Topul alimentelor cu putine calorii

Lasă un răspuns