Top 7 sfaturi de slabit0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura de slabire, m slabire, sfaturi de slabit, sfaturi eficiente, top sfaturi de slabit

Regulile de slabit ne asalteaza din toate partile, insa sunt ele cu adevarat eficiente? Ne propunem sa facem putina lumina in acest subiect si am selectat pentru dvs. TOP 7 sfaturi de slabit eficiente si care dau rezultate.

Va invitam sa parcurgeti acest articol si sa va transformati silueta intr-una de vis.

Top sfaturi de slabit

Top sfaturi de slabit

Nu te infometa!

Atunci cand ti-e foame rau de tot, iei decizii nu foarte fericite. Alegi alimente mai putin sanatoase si tinzi sa-ti umpli farfuria cu mai multa mancare decat ai nevoie.

Foamea este o senzatie primara a corpului uman, motiv pentru care unele persoane sufera chiar si schimbari de comportament atunci cand sunt flamanzi, ca urmare a scaderii glicemiei.

In curele de slabire, dar si de intretinere, nu trebuie sa astepti sa mori de foame ca sa mananci. Invata-ti propriul organism si, mai apoi, invata-l sa accepte si sa ceara o rutina alimentara sanatoasa si echilibrata:

  • mic dejun,
  • o gustare,
  • pranz,
  • o gustare si
  • o cina usoara.

Ideal este sa mancam de 4-5 ori pe zi, dar intotdeauna cate putin. Cand te afli pe drum sau la serviciu, nu opta pentru biscuiti, ciocolata, pateuri sau alte junk food-uri. Ia cu tine un iaurt, o banana, 50 de grame de alune de padure, nuci sau fistic (coapte, nu prajite!) sau un ou fiert ca gustari.

Nu manca tot din farfurie

Ei bine, pentru o alimentatie sanatoase si pentru a putea slabi, nu trebuie sa mancam tot din farfurie, caci intotdeauna avem in farfurie mai mult decat avem nevoie. Stiai ca daca, la fiecare masa, nu inghiti si ultima bucata de mancare din farfurie aportul tau caloric zilnic scade cu aproximativ 75 de calorii? Sau ca, reducand 75 de calorii din aportul total pe zi timp de un an, poti slabi 4 kilograme fara niciun altfel de effort decat acela de a nu lua ultima imbucatura?!

Hidrateaza-te corespunzator!

Indiferent ce minuni apar pe piata, nimic nu inlocuieste apa. Aceasta este cea mai sanatoasa bautura! Nu-ti fie teama ca retii apa. Daca nu mananci sarat, nu vei retine apa, iar daca mananci sarat, renunta la sare! Corpul are nevoie de apa ca sa functioneze, iar hidratarea este esentiala!

Redu consumul de sare

Dincolo de faptul ca retii apa, sarea favorizeaza si ingrasarea din nenumarate motive. Ca sa nu mai punem toate problemele de sanatate la aparitia carora contribuie. Atat pentru a avea o alimentatie sanatoasa, cat si pentru a slabi nu trebuie sa exageram cu sarea.

Cinci-sase grame de sare pe zi este cantitatea zilnica recomandata. Problema este ca, mancand “prostii” (alimente conservate, condimentele concentrate, junk-food, fast-food), introducem involuntar sare in organism, fara sa scuturam solnita deloc. Ca sa reduci aportul de sare ar trebui sa nu iti mai pui deloc, manual, peste mancarea de zi cu zi, caci acestea oricum au deja sare in continutul lor.

Sucurile light, fara zahar, nu te ajuta sa slabesti. Evita-le!

Indiferent cat militeaza producatorii ca bautura racoritoare respectiva “nu are zahar”, toate au o forma de indulcitor care le da, pana una alta, acel gust dulceag. Indulcitorii sunt adesea artificiali care pot face mai mult rau decat zaharul in sine. Un studiu efectuat recent la Centrul de Stiinte de Sanatate de la Universitatea Texas a aratat ca cu cat o persoana bea mai multe bauturi racoritoare dietetice, cu atat riscul ca aceasta sa ajunga supraponderala sau obeza creste. De ce? Indulcitorii artificial altereaza capacitatea naturala a organismul de a-si regla aportul caloric. Asta inseamna ca cei care beau sucuri dietetice sunt mai predispusi sa manance excesiv de mult la o masa, pentru ca organismul lor a fost pacalit si nu-si da seama ca a primit destula mancare si zahar.

Nu renunta la supa

Oamenii care mananca supe usoare (cu putin ulei si fara smantana sau carne foarte grasa) inainte de felul principal consuma cu 20% mai putine calorii la o masa.

Cu alte cuvinte, daca incepi masa cu o supa usoara (de legume, de pui, de vacuta), la masa respectiva vei introduce in orgasnism cu 20% mai putine calorii. Plus ca, incepand cu supa, cand ajungi la felul principal se prea poate sa fii deja satul si sa mananci putin din el sau chiar deloc.

Mananca incet

Oamenii care mananca repede sunt, de regula, mai grasi decat cei care mananca incet. Motivul? Stomacului ii ia 20 de minute ca sa transmita creierul mesajul ca a primit mancare si ca este satul. Ei bine, daca mananci repede, se prea poate sa nici nu-ti ia 20 de minute ca sa termini masa, ci mult mai putin, insa tu vei manca in continuare mancare pana apare senzatia de satietate.

Mesteca incet, macar de 15 ori fiecare imbucatura de mancare solida, si incearca sa te relaxezi in timpul mesei, fara niciun fel de graba. Astfel, vei constata ca mananci mult mai putin decat daca te-ai fi comportat ca “Haplea” la masa.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top 7 sfaturi de slabit

Lasă un răspuns