Cat pierdem din viata cu dietele de slabit?0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cat timp se mesteca mancarea, diete de slabit, durata, femei, mestecarea mancarii, timp, timp pierdut

Cercetatorii din Marea Britanie au calculat ca preocuparea pentru slabire si obsesia din jurul acestei idei pot determina multe persoane sa piarda timp insemnat, care insumat, de-a lungul intregii vieti, ajunge la un an.

Timp petrecut cu dietele

Timp petrecut cu dietele

Cat timp pierd femeile pentru diete?

Testele efectuate de cercetatori arata ca femeile isi consacra zilnic 21 minute, in medie, pentru calculul caloriilor si pentru alegerea celor mai potrivite alimente pentru ziua in curs.

Intr-un an, ele aloca acestor preocupari 127 ore, iar in 70 de ani, 370 zile. Per total, peste un an. Merita, oare?

Cat timp pierd barbatii pentru diete?

Testele facute pe barbati arata ca acestia aloca, in medie, 18 minute pe zi gandindu-se la slabit si mentinerea formei fizice prin dieta, ceea ce inseamna 109 ore pe an, respectiv 318 zile in 70 de ani.

Motivele pentru care sunt urmate dietele?

De asemenea, aceste teste au mai aratat ca 38% din cei care tin regim de slabire o fac pentru a placea perechii, iar 9% petru a se prezenta cu o infatisare mai placuta in societate. Ceilalti, pana la 100%, o fac din motive medicale, iar unii din simpla curiozitate.

S-a mai observat ca mijloacele la care apeleaza britanicii ca sa slabeasca sunt foarte diferite, putini adresandu-se unui medic.

Comportamente

Aproape 20% aplica informatiile primite prin smartphone, 10% conteaza pe sfaturile primite prin Internet, unde fiecare acceseaza site-ul sau de incredere, iar 17% tin evidenta intr-un caiet special, unde inregistreaza in fiecare zi caloriile consumate si oscilatiile de greutate.

Expertii sustin ca toate aceste procedee nu sunt decat modalitati de a amplifica obsesia pe care o resimtim in legatura cu dorinta de a slabi.

Mestecarea corecta a mancarii – mai buna decat orice dieta?

Referitor la timpul pierdut pentru urmarirea regimului de slabit, specialistii britanici au reteta proprie, diferita de toate celelelate: mananci orice, cu conditia ca fiecare imbucatura sa fie bine mestecata, adica cel putin 30 secunde. Urmatoarea imbucatura o vei prelua dupa acelasi interval, timp in care gura va beneficia de binemeritata odihna.

Specialistii spun ca acest mod de a administra alimentele ofera creierului un timp mai lung sa analizeze natura alimentelor din cavitatea orala si sa transmita in organism semnale privind modul cum trebuie prelucrate ele, pentru ca asimilarea sa fie facuta corect si fara nedoritele depuneri.

Se cunoaste faptul ca tractul digestiv functioneaza cu atat mai bine cu cat alimentele au beneficiat o prelucrare mai indelungata in cavitatea bucala.

Merita mai curand sa ne consumam timpul mestecand alimentele un timp mai indelungat, dacat sa ni-l petrecem consemnand retete, socotind calorii si cantarind mancarea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat pierdem din viata cu dietele de slabit?

Lasă un răspuns