Cum poate creste sedentarismul riscul bolilor de inima?0 Comments

Publicat in:
Etichete: insuficienta cardiaca, miscare, risc, riscuri, sedentarism, sport

Persoanele care au o viata sedentara sunt expuse la numeroase riscuri de a avea probleme de sanatate. Un nou studiu arata ca lipsa activitatii fizice prezinta pericolul de a suferi de insuficienta cardiaca.

Potrivit unui articolul aparut in revista „Circulation: Heart Failure„, oamenii de stiinta au analizat starea de sanatate a 84.170 de barbati cu varsta cuprinsa intre 45 si 69 de ani.

Expertii au analizat informatiile legate de starea lor de sanatate intr-o perioada de opt ani.

Insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca

In plus, cercetatorii au luat in calcul si timpul petrecut de barbatii respectivi fara sa faca activitate fizica, dar si pe cel dedicat sportului.

La finalul studiului s-a constatat ca barbatii cu un nivel scazut al activitatii fizice au prezentat un risc cu 52% mai mare de a avea insuficienta cardiaca, in comparatie cu cei care au prezentat un nivel ridicat al activitatii fizice.

De asemenea, barbatii care au stat zilnic mai mult de cinci ore pe scaun au prezentat un risc cu 34% de a avea insuficienta cardiaca, in comparatie cu cei care au stat pe scaun mai putin de doua ore in fiecare zi, situatie independenta de practicarea sau nepracticarea sportului.

„Fiti mai activi si stati asezati mai putin. Acesta este mesajul”, spune coordonatoarea acestei cercetari, Deborah Rohm Young, de la centrul Kaiser Permanente, din Pasadena, California (SUA).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poate creste sedentarismul riscul bolilor de inima?

Lasă un răspuns