Cum te poate ajuta terapia prin mirosuri in cazul unui accident cerebral?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, Alzheimer, boli, mirosuri, olfactoterapia, scleroza, terapie, Tratament

Ce este olfactoterapia?

Olfactoterapia sau terapia care foloseste mirosurile se dovedeste utila in imbunatatirea memoriei, in cresterea pragului de durere in cazul tratamentelor indicate in cancer si in depasirea starilor de anxietate.

Olfactoterapia - Terapie prin miros

Olfactoterapia - Terapie prin miros

Olfactoterapia prezenta in spitale

Olfactoterapia este prezenta deja in unele spitale. In sectia de neurologie de la spitalul Raymond-Poincare de Garches, din Franta, aceasta terapie este folosita pentru persoanele care au avut traumatisme craniene.

„Pacientii care au suferit traumatisme craniene sau un accident vascular cerebral au adesea probleme de memorie si de limbaj. Pentru a le depasi, am avut ideea de a folosi mirosuri”, explica Marie-France Archambault, fondatoare a unui centru de olfactoterapie.

Marie-France Archambault a creat in colaborare cu International Flavors and Flagrances, o adevarata „servieta olfactiva”.

Aceasta contine fiole cu mai multe mirosuri, de la cele alimentare, pana la cele de lemn proaspat taiat sau de sapun.

Exista ateliere unde pacientii care beneficiaza de olfactoterapie au parte de adevarate calatorii olfactive. Pentru cei cu tulburari de limbaj, mirosurile reprezinta o adevarata poarta senzoriala, care ii ajuta in terapie.

Olfactoterapia aduce beneficii si in neurologie, pentru persoanele a caror functie cognitiva a avut de suferit din cauza unui accident vascular cerebral ori in caz de Alzheimer si scleroza in placi. De asemenea, sectiile de oncologie pot beneficia de aceasta terapie.

„Chimioterapia implica numeroase tulburari de miros si de gust. Incercam sa reeducam aceste simturi prin utilizarea unor mirosuri alimentare, cum sunt cele de condimente sau de plante aromate”, explica expertul Sabine Le Camus.

In plus, uleiurile esentiale ii ajuta pe pacienti sa se relaxeze inaintea unei sedinte de chimioterapie sau sa suporte mirosurile neplacute din spitale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te poate ajuta terapia prin mirosuri in cazul unui accident cerebral?

Lasă un răspuns