O noua metoda de diagnosticare a cancerului de colon0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de colon, colon, colonul, diagnosticare, filmare, pastila, pastila care filmeaza

Expertii din SUA au primit recent aprobarea pentru a folosi in diagnosticarea cancerului la colon o metoda revolutionara. Ei vor utiliza o pastila speciala care poate filma interiorul colonului atunci dupa ce este inghitita.

Pastila se numeste PillCam Colon si este realizata de firma Given Imaging din Israel, ea avand incorporata o camera care poate filma interiorul colonului.

Autoritatile americane in domeniu – Food and Drug Administration – au aprobat folosirea acestui mijloc de diagnosticare in SUA.

Cancer de colon - diagnosticare

Cancer de colon - diagnosticare

Metoda poate fi folosita si la nivel global, expertii estimand ca in fiecare an aceasta ar putea fi utilizata pentru diagnosticarea a trei milioane de cazuri.

Pastila poate detecta formarea unor polipi in colonul pacientilor care sunt supusi unei asemenea examinari, ea completand o analiza precum colonoscopia.

In SUA, numarul pacientilor carora li se face o colonoscopie incompleta in fiecare an este de 750.000.

O astfel de problema implica si costuri suplimentare, alaturi de riscurile implicate de alte proceduri folosite pentru o examinare colorectala completa.

Compania Given Imaging este specializata in producerea tehnologiei folosite la vizualizarea, diagnosticarea si monitorizarea sistemului digestiv al oamenilor, mai ales cu ajutorul pastilei denumite PillCam, care actioneaza astfel unui endoscop, spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O noua metoda de diagnosticare a cancerului de colon

Lasă un răspuns