In curand, migrenele ar putea deveni o amintire0 Comments

Publicat in:
Etichete: descoperire, migrene, noutate, studiu, Tratament

Expertii Institutului National de Sanatate din Marea Britanie au aprobat un dispozitiv portabil care trateaza migrenele prin trimiterea de impulsuri electrice catre creier.

Este vorba despre un dispozitiv magnetic de stimulare transcraniana care functioneaza pe baza trimiterii unui impuls electric in zona afectata de migrena, cu ajutorul unei singure apasari pe un buton.

Acest dispozitiv a fost evaluat pe 164 de pacienti care prezentau simptome de migrena.

Tratament migrene

Tratament migrene

In urma cercetarilor a rezultat ca pentru 39% dintre participantii la test, efectul s-a facut simtit la doua ore de la trimiterea impulsurilor electrice.

De asemenea, pentru 29% dintre acestia, efectele benefice au fost resimtite si la o zi dupa tratament, iar, pentru 27% dintre pacienti, tratamentul cu impulsuri electrice a avut efect chiar si la 48 de ore de la administrarea acestuia.

Dispozitivul are marimea si greutatea unui uscator de par si se pozitioneaza la ceafa, odata cu primul simptom de migrena.

Expertii afirma ca printr-o apasare pe buton, acesta trimite doua impulsuri electrice, care scurtcircuiteaza „furtuna electrica” din creier, responsabila pentru durerea ascutita si vederea incetosata, simptome asociate cu migrenele.

Dispozitivul se poate dovedi extrem de util pentru persoanele care nu se pot trata de migrena prin metodele conventionale, de exemplu, pentru femeile insarcinate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

In curand, migrenele ar putea deveni o amintire

Lasă un răspuns