Ai tinut dieta Dukan? Iata ce trebuie sa faci pentru a pastra rezultatele!0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum sa nu te ingrasi dupa dieta, cum te pastrezi, dieta Dukan, Dukan, mentinea kilogramelor, mentinerea rezultatelor

Cea mai mare provocare a unei cure de slabire nu este sa ajungi la greutatea dorita, ci sa reusesti sa o mentii. Cu alte cuvinte, ce poti face pentru ca efectul de Yo-Yo sa nu se instaleze si sa revii la greutatea de dinaintea dietei de slabire.

Dieta Dukan - mentinerea rezultatelor

Dieta Dukan - mentinerea rezultatelor

Potrivit doctorului Pierre Dukan, dupa incheierea dietei Dukan este foarte important sa se tina cont de anumite reguli alimentare, astfel incat sa se evite ingrasarea. Studiile au aratat ca riscul de ingrasare dupa dieta Dukan, si nu numai, dureaza 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut. Deci daca ai slabit 10 kilograme, riscul sa te ingrasi la loc te pandeste pe o perioada de 100 de zile.

Cum sa nu te ingrasi dupa dieta Dukan?

Pentru a nu te ingrasa dupa ce ai tinut dieta Dukan, urmeaza sfaturile de mai jos:

Continua dieta in faza de consolidare

Continua dieta pe toata perioada in care exista riscul de ingrasare. Aceasta este faza de consolidare a dietei Dukan, cea care promite ca te mentine la greutatea dorita. In aceasta faza trebuie sa consumi multe legume si proteine si, in general, alimentele din perioada de atac si croaziera.

In fiecare zi ai voie sa introduci in meniul tau o portie de fructe si 2 felii de paine integrala. O data pe saptamana poti consuma un aliment interzis, adica pizza, inghetata, o prajitura, cartofi prajiti. De asemenea, o data pe saptamana poti consuma orez sau paste integrale. Regula este sa nu introduci mai mult de 2 alimente noi pe zi.

O zi de proteine

Dupa incheierea fazei de consolidare, ai grija sa consumi o zi pe saptamana, pentru o perioada cat mai lunga (unii recomanda chiar pentru toata viata), exclusiv proteine, concomitent cu trei linguri de tarate de ovaz pe zi. Taratele de ovaz sunt secretul dietei Dukan, si intervin eficient in reglarea nivelului de colesterol si zaharuri din sange. Ziua de proteine trebuie sa fie aceeasi in fiecare saptamana, de exemplu joia.

Reintroducerea treptata a alimentelor

Cand cura s-a incheiat definitiv, toate alimentele trebuie reintroduse treptat si in cantitati moderate. Incearca sa ramai cat mai mult timp la regula de 2 alimente noi pe zi, pana cand reusesti sa introduci toate alimentele pe care ti le-ai interzis pana acum.

Micsoreaza-ti portiile

In momentul in care ai incheiat dieta Dukan definitiv si ai inceput sa mananci cat mai multe feluri de mancare, este important sa iti micsorezi portiile. Dupa ce ai tinut dieta atata timp, nu trebuie sa-ti sochezi organismul cu prea multe combinatii alimentare.

Respecta mesele zilnice

Dupa dieta Dukan, incearca sa nu te abati de la un program alimentar, adica 3 mese principale pe zi si 2 gustari. Cu cat mesele tale sunt mai regulate si mai mici, cu atat riscul de ingrasare este si el mai mic.

Evita dulciurile si alimentele procesate

Ca dupa orice dieta, ai grija sa eviti dulciurile, alimentele procesate si carbohidratii in exces. Incearca sa scoti complet din dieta ta faina alba si zaharul.

Hidrateaza-te

Hidratarea este extrem de importanta. Bea minimum 1,5 litri de apa pe zi.

Fa exercitii fizice

Incearca sa faci in fiecare zi exercitii fizice. Iti recomandam plimbarile, alergatul in parc sau dansul.

Pareri despre mentinerea rezultatelor in dieta Dukan

Daca ai urmat si tu dieta Dukan, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai tinut dieta Dukan? Iata ce trebuie sa faci pentru a pastra rezultatele!

Lasă un răspuns