Legatura dintre cancer si somn0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, efecte, odihna, risc, somn

Persoanele care nu reusesc sa doarma bine pot avea probleme si mai mari cu cancerul. Dezvoltarea agresiva a acestei boli poate sa apara in cazul persoanelor care au probleme cu somnul, sustin specialistii in domeniu.

Expertii sunt de parere ca persoanele care se trezesc des in timpul noptii pot avea probleme serioase cu agresivitatea unei boli precum cancerul, scrie Fox News.

Cancerul si somnul

Cancerul si somnul

Potrivit rezultatelor unui studiu aparut in revista „Cancer Research”, specialistii au facut teste de laborator pe cobai pentru a verifica o asemenea teorie.

Cobaii au fost injectati cu celule maligne, urmarindu-se evolutia bolii in cazul in care acestia au avut somnul intrerupt de catre cercetatori in dese randuri, mai exact la fiecare doua minute.

Somnul cobailor dintr-o alta categorie, injectati si ei cu celule canceroase, nu a fost intrerupt de cercetatori in cadrul testelor de laborator.

Dupa patru saptamani, cercetatorii au ajuns la concluzia ca tumorile maligne ale cobailor care au avut probleme cu somnul au devenit de doua ori mai mari decat in cazul celorlalti, care au dormit in mod normal.

Coordonatorul acestui studiu, David Gozal, a spus ca asemenea probleme cu somnul pot afecta serios sistemul imunitar, cresterea accelerata a tumorilor fiind determinata de slabirea imunitatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Legatura dintre cancer si somn

Lasă un răspuns