Cum poti sa pierzi in greutate pe termen lung?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura de slabire, de durata, dieta, pierdere in greutatem termen lung, slabire

Dieta integratoare nu intervine numai asupra obiceiurilor alimentare, ci include si alte tehnici cu privire la somn, stres si activitatea fizica.

Acesta este, de fapt, programul pe care il propune doctorul Raphael Gruman, nutritionist si autorul lucrarii „Metoda Gruman, trei luni pentru a pierde in greutate prin dieta integratoare”, se arata intr-un interviu pentru Femmes Magazine.

Dieta cu rezultate pe termen lung

Dieta cu rezultate pe termen lung

Gruman a explicat cum a inceput: „Mi-am dat seama ca pacientii mei nu reusesc intotdeauna sa piarda in greutate prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare. Atunci am luat in calcul alti parametri, cum ar fi grija pentru somn, iar programul de slabit a devenit mai usor de urmat si scopul a fost atins mai repede”.

Cele 3 etape

Potrivit expertului, programul se desfasoara in trei etape. Prima faza dureaza o saptamana si se bazeaza pe un aport mai mare de proteine.

Prima etapa

Se mananca peste, carne, oua si produse lactate. Se pot consuma legume crude, in supe, cu scopul de a elimina toxinele. Proteinele vor reusi sa scada apetitul.

In plus, micul dejun trebuie sa fie consistent, pentru a evita starea generala proasta, oboseala dintre orele 10-11. Un mic dejun englezesc este o solutie buna, deoarece proteinele consumate dimineata ajuta la intarzierea digestiei si la prelungeste satietatea.

De asemenea, proteinele pot fi mai bine repartizate pe parcursul zilei. Prin urmare, putem sa ne concentram pe oua, o felie de sunca sau branza.

Etapa a doua

In cea de a doua etapa a programului, reintroducem legumele la fiecare masa, sub toate formele – crude, gatite, in supe. Dimineata se adauga paine, ca un combustibil. Va ajuta la reintegrarea, dupa o luna, a carbohidratilor, cum ar fi pastele si orezul.

Etapa a treia

Ultima etapa este cea de stabilizare, cea mai lunga si ofera timp pentru a aplica metoda, ca sa nu riscati de a fi victima efectului yo-yo.

Somnul este cheia

Somnul este cheia metodei integrative, mai spune Raphael Gruman: „ii sfatuiesc sa aiba o camera ordonata, aerisita, zugravita in culori calde, in niciun caz rosu. De asemenea, somnul trebuie pregatit, ecranele trebuiesc evitate inainte de culcare.

Expertul spune ca lumina de fundal va intarzia timpul de adormire. De preferat este lectura. Este indicat si sa nu fie practicate activitati sportive seara prea tarziu, deoarece intarzie adormirea. In plus, dimineata, sportul este mult mai eficient”.

Activitatea fizica

Un alt aspect al programului il reprezinta activitatea fizica. Raphael Gruman recomanda sa se opteaze pentru o activitate cardio spre a ajuta la eliminarea de calorii – inot, ciclism, aerobic in apa. Alte exercitii fizice sunt necesare pentru intarirea musculaturii si pentru a facilita etapa de stabilizare.

Aceste exercitii pot fi facute si acasa – de exemplu, pentru abdomen, de doua trei ori pe saptamana, 10-15 minute.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa pierzi in greutate pe termen lung?

Lasă un răspuns