Motivul pentru care infarctul se produce mai ales dimineata0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze, cercetare, dimineata, infarct, moarte subita, motive, proteina KLF15, studiu

Potrivit expertilor, dimineata este momentul din zi in care se produc cele mai multe cazuri de infarct miocardic. Un studiu american recent ofera o noua explicatie pentru acest lucru.

Astfel, cele mai multe cercetari au aratat ca, la bolnavii de inima, riscul de infarct este mai mare dimineata in comparatie cu orice alt moment al zilei.

Cauze infarct dimineata

Cauze infarct dimineata


In cadrul unui congres recent al Societatii Americane de Chimie din Indianapolis, profesorul Mukesh Jain (Cleveland) a prezentat un studiu care subliniaza impactul unei proteine – KLF15 – in producerea mortii subite cauzate de infarct.

Cercetatorii au observat ca victimele infarctului prezentau un nivel scazut al acestei proteine. Apoi, cu ajutorul studiilor efectuate pe cobai, cercetatorii au stabilit „o legatura moleculara intre mortile subite si ritmul circadian”.

Desi mai este nevoie de analize suplimentare, oamenii de stiinta sunt de parere ca o crestere a nivelului proteinei KLF15 la persoanele cu risc ar putea reduce numarul cazurilor de infarct.

Pana in acest moment, au fost avansati mai multi factori care au legatura cu producerea infarctului miocardic intre orele 06:00 – 09:00, cum ar fi cresterea fiziologica a tensiunii arteriale si a frecventei cardiace in acest interval si eliberarea in sange a unor hormoni precum cortizolul.

Expertii spun ca infarctul miocardic este o urgenta medicala, care se manifesta printr-o durere in piept asemanatoare cu o strangere, care poate iradia spre umar si spre brate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Motivul pentru care infarctul se produce mai ales dimineata

Lasă un răspuns