Alimente care provoaca migrene0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, femei, migrene

Potrivit nutritionistilor, cauzele migrenelor sunt multiple si, cel mai adesea, nu sunt descoperite. De-a lungul timpului s-a observat, totusi, ca persoanele care au frecvent dureri de cap au anumite obiceiuri alimentare.

In urma unor studii, au fost descoperite unele alimente care pot sta la baza migrenelor. Cel mai bine este sa fii atent atunci cand consumi un anumit lucru si sa analizezi raspunsul organismului.

Alimente migrene

Alimente migrene

Iata ce trebuie sa iei in considerare:

Anumite legume

Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea din California, unele legume precum fasolea verde, nautul, maslinele, usturoiul, ceapa, muraturile sau varza acra pot provoca migrene la unele persoane.

Unele fructe

Prunele rosiatice, bananele prea coapte, papaya, avocado, stafidele sau smochinele uscate se afla pe lista fructelor care pot provoca migrene.

Painea si cerealele

Painea proaspata coapta, prajiturile cu prea multa drojdie, blaturile de gogosi si cele de pizza.

Bauturile alcoolice

Vinul rosu, berea si sherry se afla in topul listei cu bauturi in urma carora te alegi cu dureri de cap.

Cafeina

Fie ca este luata din cafea, ceai, bauturi carbogazoase sau ciocolata, cafeina in exces dauneaza si provoaca si asemenea simptome.

Branza cu mucegai

Aceasta contine o substanta numita tiramin, care creste presiunea arteriala si te poate durea capul. Toate tipurile de branza invechita sunt periculoase din acest punct de vedere.

Carnea procesata si pestele

Precum cea din salam, parizer, carnati, crenvursti, pate de ficat, hotdog, pestele din conserva si altele asemenea.

Mancarea si bautura rece

Unii oameni spun ca resimt dureri de cap dupa ce consuma alimente sau bauturi reci, asa ca cel mai bine este sa le folosesti la temperatura camerei, astfel incat corpul sa nu trebuiasca sa faca un efort in plus pentru a le incalzi. Nici produsele foarte fierbinti nu sunt indicate.

Dulciurile precum ciocolata, cacao, inghetata dulce, torturile si bauturile, pot si ele provoca migrene dupa ce trece euforia momentului.

Diverse alte alimente

Macaroanele cu branza, alimentele cu multa drojdie, pachetele congelate semipreparate din comert, nucile, alunele, semintele de susan, de dovleac si de floarea soarelui. In plus, orice gasesti in comert si contine foarte multi aditivi sau indulcitori artificiali.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente care provoaca migrene

Lasă un răspuns