Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 27, 2014

Regulile de baza ale unei diete sanatoase

Publicat pe 27 feb. 2014 at 6:30am

O sanatate buna reprezinta baza frumusetii, iar aceasta nu poate fi obtinuta decat printr-o dieta echilibrata. Prin alegerile alimentare pe care le faci, te asiguri ca tii la distanta numeroase boli si incetinesti procesul de imbatranire.

Multe cercetari arata faptul ca dieta mediteraneana intruneste destule dintre conditiile unei alimentatii optime, asa ca iata ce este bine sa consumi pentru a avea parte de o viata cat mai linistita, fara probleme medicale:

Ulei de masline

Uleiul de masline contine grasimi mononesaturate, scade nivelul colesterolului rau (LDL) si intareste activitatea celui bun (HDL). In plus, acesta…

Cum se va imbunatati viata oamenilor paralizati?

Publicat pe 27 feb. 2014 at 5:30am

Potrivit unor cercetari recente, o maimuta a reusit sa miste bratul paralizat al unei alte primate. Totul s-a intamplat cu ajutorul electrozilor, care au transmis gandurile primului animal la cel de-al doilea.

Bratul maimutei era paralizat temporar cu anastezice iar rezultatele experimentului au fost publicate in revista Nature Communications.

Prin acesta se doreste sa se ofere ajutor milioanelor de paralizati din lume, incapabili sa faca cea mai mica miscare.

Potrivit expertilor, acest experiment, in timpul caruia mana unei maimute din rasa Macaca Mulatta, paralizata temporar cu produse anestezice, foloseste un joystick pentru a realiza sarcini simple la…

Alimente care provoaca migrene

Publicat pe 27 feb. 2014 at 5:15am

Potrivit nutritionistilor, cauzele migrenelor sunt multiple si, cel mai adesea, nu sunt descoperite. De-a lungul timpului s-a observat, totusi, ca persoanele care au frecvent dureri de cap au anumite obiceiuri alimentare.

In urma unor studii, au fost descoperite unele alimente care pot sta la baza migrenelor. Cel mai bine este sa fii atent atunci cand consumi un anumit lucru si sa analizezi raspunsul organismului.

Iata ce trebuie sa iei in considerare:

Anumite legume

Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea din California, unele legume precum fasolea verde, nautul, maslinele, usturoiul, ceapa, muraturile sau varza acra pot provoca migrene…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Protectia impotriva bolilor de ficat

Publicat pe 27 feb. 2014 at 5:00am

Afectiunile ficatului sunt foarte periculoase pentru sanatatea intregului organism. Ele sunt greu de descoperit, fiind cauzate de anumiti factori pe care ii putem evita.

Referitor la bolile de ficat exista multe mituri, spune doctorul Manny Alvarez, de la universitatea americana Rutgers.

El spune ca nu numai cei care fac abuz de alcool si care consuma droguri sunt predispusi la asemenea afectiuni, ci si copiii persoanelor care au boala ficatului gras, aceasta fiind cauzata de excesul…