Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 26, 2014

Dieta bogata in proteine – risc de imbolnavire?

Publicat pe 26 feb. 2014 at 6:30am

Regimul hiperproteic permite pierderea rapida de kilograme in plus. Pe termen lung insa, aceasta dieta dauneaza rinichilor, avertizeaza oamenii de stiinta.

In cazul in care doriti sa incercati regimul bogat in proteine pentru a scapa de trei-patru kilograme acumulate de sarbatori, este bine sa stiti ca o cercetare recenta atrage atentia ca aceasta dieta creste riscul de probleme renale, cum ar fi pietrele la rinichi.

Studiul expertilor de la Universitatea din Granada din Spania arata ca regimurile hiperproteice majoreaza nivelul de calciu in urina si il reduc pe cel al…

Care este motivul pentru care mor mai multi barbati de cancer?

Publicat pe 26 feb. 2014 at 5:30am

Reprezentantii sexului tare au o probabilitate cu 30% mai mare decat femeile de a muri din cauza unui cancer, se arata intr-un studiu recent.

Specialistii in sanatate sustin ca barbatii au o probabilitate mai mare de a fi diagnosticati cu tipuri de cancer greu de tratat, precum cel pulmonar si cel hepatic, favorizate de fumat si, respectiv, de consumul de alcool, informeaza The Telegraph.

Datele Centrului de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie arata diferentele in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancer intre cele doua sexe:…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Cum poti sa pierzi in greutate pe termen lung?

Publicat pe 26 feb. 2014 at 5:15am

Dieta integratoare nu intervine numai asupra obiceiurilor alimentare, ci include si alte tehnici cu privire la somn, stres si activitatea fizica.

Acesta este, de fapt, programul pe care il propune doctorul Raphael Gruman, nutritionist si autorul lucrarii „Metoda Gruman, trei luni pentru a pierde in greutate prin dieta integratoare”, se arata intr-un interviu pentru Femmes Magazine.

Gruman a explicat cum a inceput: „Mi-am dat seama ca pacientii mei nu reusesc intotdeauna sa piarda in greutate prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare. Atunci am luat…

Cum te recuperezi cat mai repede dupa gripa?

Publicat pe 26 feb. 2014 at 5:00am

Dupa ce o persoana scapa de gripa, nu este foarte simplu sa isi regaseasca tonusul obisnuit si ca sa grabeasca procesul de refacere, gresesete si apeleaza la diverse medicamente.

Pentru a reveni rapid la o stare normala de sanatate sunt importante trei aspecte pe care medicii nutritionisti le recomanda pentru a nu fi ignorate.

Refaceti-va flora intestinala

Flora intestinala contribuie la apararea organismului, cu scopul de a evita invadarea lui cu ceea ce medicii numesc „microorganisme patogene”, adica microbi. Cand aceasta bariera este perturbata de atacurile unui virus gripal,…