Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 15, 2014

Cat de periculos este bronzatul la solar?

Publicat pe 15 feb. 2014 at 9:58am

Persoanele de sex feminin care obisnuiesc sa se bronzeze artificial la solar se expun unui risc de cancer mai mare decat atunci cand fumeaza, spun expertii in domeniu.

Analizand mai multe studii facute in trecut, expertii americani au ajuns la concluzia ca bronzatul artificial este vinovat de aparitia unui numar mai mare de cazuri de cancer decat numarul de cazuri provocate de fumat, scrie Fox News.

„Stim ca bronzatul la solar este legat de aparitia cancerului. Ceea ce am vrut sa aflam a fost cat de mare este expunerea in…

Dieta cu branza de vaci

Publicat pe 15 feb. 2014 at 9:58am

Dieta cu branza de vaci este o dieta usor de tinut si va permite sa slabiti sanatos intr-un timp nu foarte lung. Aceasta dieta de slabit se bazeaza pe consumul de branza de vaci la micul dejun, insa aceasta alimentatie trebuie corelata cu alimentatia de la celelalte mese.

Pentru ca dieta cu branza de vaci sa aiba succes te sfatuim sa nu mananci nimic dupa orele 18:00, eventual un mar sau 4-5 prune.

Micul dejun

Dimineata trebuie sa mananci 50 de grame de branza de vaci cu o…

O noua metoda de diagnosticare a cancerului de colon

Publicat pe 15 feb. 2014 at 5:30am

Expertii din SUA au primit recent aprobarea pentru a folosi in diagnosticarea cancerului la colon o metoda revolutionara. Ei vor utiliza o pastila speciala care poate filma interiorul colonului atunci dupa ce este inghitita.

Pastila se numeste PillCam Colon si este realizata de firma Given Imaging din Israel, ea avand incorporata o camera care poate filma interiorul colonului.

Autoritatile americane in domeniu – Food and Drug Administration – au aprobat folosirea acestui mijloc de diagnosticare in SUA.

Metoda poate fi folosita si la nivel global, expertii estimand ca…

O noua descoperire in tratamentul cu celule stem

Publicat pe 15 feb. 2014 at 5:00am

Expertii din Japonia au reusit sa creeze celule stem printr-o tehnica inedita fata de procedurile cunoscute. Ei au creat celule stem artificiale din celule somatice printr-un proces mai simplu decat se stia pana acum.

Savantii japonezi au numit reusita lor „un fenomen celular unic de reprogramare”.

Coordonatorul studiului, doctorul Haruko Obokata, spune ca descoperirea lor ofera noi perspective pentru medicina regeneratoare si pentru tratamentul impotriva cancerului.

Potrivit specialistului, celulele stem pot fi folosite pentru tratarea unui numar mare de boli grave, inclusiv maladia Alzheimer.

Oamenii de stiinta intampina, insa, o dificultate in privinta disponibilitatii celulelor…