Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 1, 2014

Dieta – La ce trebuie sa renunti si la ce nu?

Publicat pe 01 feb. 2014 at 10:00am

Desi, din punct de vedere medical, interventiile nutritionale corecte vizand obezitatea implica masuri pe termen lung, care sa aiba un impact asupra stilului de viata, se recurge, mult mai frecvent, la masuri extreme pe termen scurt.

Astfel de interventii sunt motivate de posibilitatea rapida a organismului de deshidratare si degradare proteica, prin utilizarea rapida a rezervelor musculare, vizibila pe cantar in cazul a numeroase interventii.

Acest tip de succes efemer, desi urmat de ingrasare si modificarea compzitiei corporale odata cu reluarea tiparului alimentar anterior, nu este privit…

Dieta Omni sau pana la 6 kg in 2 saptamani

Publicat pe 01 feb. 2014 at 9:58am
Dieta Omni

Dieta Omni a fost conceputa de Tana Amen dupa ce a reusit sa-si rezolve problemele de sanatate doar cu ajutorul unei alimentatii potrivite. Dupa ce a scapat de afectiunile digestive, de infectiile recurente si chiar de cancerul de tiroida, Tana a descoperit ca mancarea sanatoasa este solutia. Afland cum influenteaza organismul anumite alimente, a ajuns la concluzia ca o dieta pe baza de plante este cea mai buna. Asa a luat nastere dieta Omni!

Autoarea cartii The Omni Diet, publicata in 2013 de o editura americana, sustine ca slabitul este doar unul dintre efectele acestei diete. Beneficiile pentru sanatate sunt mai multe si printre ele se numara vindecarea anumitor…

Cum te poate ajuta terapia prin mirosuri in cazul unui accident cerebral?

Publicat pe 01 feb. 2014 at 5:00am
Ce este olfactoterapia?

Olfactoterapia sau terapia care foloseste mirosurile se dovedeste utila in imbunatatirea memoriei, in cresterea pragului de durere in cazul tratamentelor indicate in cancer si in depasirea starilor de anxietate.

Olfactoterapia prezenta in spitale

Olfactoterapia este prezenta deja in unele spitale. In sectia de neurologie de la spitalul Raymond-Poincare de Garches, din Franta, aceasta terapie este folosita pentru persoanele care au avut traumatisme craniene.

„Pacientii care au suferit traumatisme craniene sau un accident vascular cerebral au adesea probleme de memorie si de…