Merita sa investesti in suplimentele cu vitamine?0 Comments

Publicat in:
Etichete: aport de vitamine, sunt bune suplimentele cu vitamine, suplimente cu vitamine, suplimentele cu vitamine, vitamine

Expertii spun ca administrarea suplimentelor cu vitamine nu aduce beneficii sanatatii.

Desi cheltuie bani multi pe aceste suplimente, oamenii ar trebui sa stie ca in afara de banii cheltuiti, acestea nu previn bolile si creeaza false ingrijorari, avertizeaza studiile recente.

Suplimentele cu vitamine

Suplimentele cu vitamine

Inlocuieste suplimentele cu o alimentatie echilibrata

Potrivit unui studiu, adultii care au o alimentatie echilibrata nu au nevoie sa ia suplimente cu vitamine.

Cercetarea avertizeaza ca firmele farmaceutice care produc aceste vitamine ar crea chiar ingrijorari false cu privire la bolile incurabile.

Expertii ne recomanda sa nu mai luam aceste produse, deoarece adultii care se hranesc corespunzator au rareori nevoie de ele.

Aceasta recomandare coincide cu publicarea a trei studii a caror concluzie subliniaza inutilitatea suplimentelor cu vitamine.

Una dintre cercetari, la care au participat 6.000 de persoane in varsta, a aratat ca administrarea acestor vitamine pe o perioada de 12 ani nu are niciun efect asupra declinului cognitiv.

De asemenea, un alt studiu la care au participat 1.700 de persoane cu probleme cardiace, a evidentiat absenta oricarui beneficiu la cei care au luat suplimentele.

„Aceste vitamine nu trebuie administrate pentru preventia bolilor cronice”, afirma specialistii de la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii John Hopkins si cei de la Universitatea din Warwick.

Cercetatorii au observat ca unul din trei britanici ia suplimente nutritive, cele mai populare fiind multivitaminele, urmate de vitamina C.

Specialistii mai afirma ca vitaminele sunt foarte importante pentru buna functionare a corpului, insa alimentatia este suficienta, cu exceptia unor cazuri extreme.

In plus, Serviciul National Britanic recomanda administrarea acidului folic femeilor care incearca sa ramana insarcinate si a vitaminei D, in cazul copiilor si batranilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Merita sa investesti in suplimentele cu vitamine?

Lasă un răspuns