Solutii pentru a invinge senzatia de foame0 Comments

Publicat in:
Etichete: apetit, dieta, scaderea apetitului, senzatia de foame

Cand apare senzatia de foame?

Nutritionistii spun ca senzatia de foame este o reactie de raspuns la nivelul de glucoza din sange, dar este si o reactie la stres si tensiune nervoasa.

In cazul in care vrei sa scapi de cateva kilograme si respecti o dieta, cel mai mare inamic este tot senzatia de foame, care genereaza o neplacuta stare de disconfort fizic si psihic.

Iata care sunt cele mai bune solutii care inving senzatia de foame si te scapa de tensiune.

Senzatia de foame

Senzatia de foame

Avocado la pranz si seara

Este recomandat sa adaugi o jumatate de avocado la masa de pranz si, eventual, la cina. Acesta este sanatos si foarte gustos si contine grasimi sanatose mononesaturate care iti dau o foarte placuta senzatie de satietete pe termen lung.

O cercetare recenta a relatat ca persoanele supraponderale care au adaugat jumatate de avocado la mesele principale au mancat mai putin si au slabit mai repede.

Guma de mestecat

Este bine sa mesteci guma, mai ales ca aceasta te poate ajuta sa invingi senzatia de foame. Expertii spun ca mai ales guma mentolata are acest efect. Este foarte util daca mesteci guma in perioadele foarte stresante ale zilei.

Este o cale simpla prin care poti tine sub control senzatia de foame pe fond de stres.

Consuma carbohidrati

Mananca cat mai multi carbohidrati. De regula, toate dietele exclud carbohidratii sau limiteaza drastic aportul lor. Dar carbohidratii sunt cele mai satioase componete alimentare. In plus, acestia dau satisfactie atunci cand sunt mancati.

Nutritionistii spun ca in acest caz, cheia este sa alegi carbohidrati din legume, fructe si cereale integrale sau unii carbohidrati din asa numitele alimente „albe”, cum sunt cartofii si orezul care contin amidon rezistent. Esentiala este insa cantitatea. In plus, acestia pot fi consumati o data pe zi, la una din mesele principale.

Fa miscare fizica

Exista ideea preconceputa ca miscarea face foame. Pana la un punct asa este, dar este dovedit ca oamenii care raman activi si fac miscare consuma mai putine alimente decat cei sedentari.

Specialistii afirma ca in aceasta situatie, cauza este capacitatea mai buna a celor care fac miscare de a gestiona si de a controla stresul, unul din cei mai mari stimulatori ai senzatiei de foame.

Incearca sa consumi alcool in timpul mesei

Alcoolul consumat intre mese, sau inaintea mesei stimuleaza pofta de mancare, dar combinat cu nutrienti, oricare ar fi acestia, au un efect contrar si te ajuta sa manaci mai putin. Solutia este sa bei alcool in timpul mesei si niciodata intre mese.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Solutii pentru a invinge senzatia de foame

Lasă un răspuns