Semne referitoare la sanatatea ta, care ar trebui sa te alarmezeUn comentariu

Publicat in:
Etichete: buze crapate, oboseala, odihna, probleme piele, raceli dese, semne de boala, simptome, urina galben inchis

Multe persoane spun ca cei care sunt preocupati in mod excesiv de sanatatea lor pot cadea foarte usor in capcana ipohondriei.

Totusi, corpul uman ne transmite de fiecare data semnale care ne indica din timp faptul ca ceva nu este in regula. Tot ce trebuie sa facem este sa percepem si sa interpretam corect aceste manifestari.

Iata cateva semne care ar trebui sa te puna pe ganduri legat de starea ta de sanatate.

Semne de boala

Semne de boala

Buzele ti se crapa

Poate ca ti se pare ca este vorba despre un simpom aferent temperaturile scazute, insa buzele care se crapa, in special la colturi, ar putea indica de fapt o deficienta de vitamina B12.

Aceasta problema duce la afectiuni ale sangelui, anemie, asa ca testeaza-ti nivelul de vitamina B12, introdu in dieta alimentele bogate in aceasta si mergi la un doctor pentru a vedea ce alte etape mai ai de parcurs.

Daca nu mai esti la fel de inalt pe cat erai

Odata cu inaintarea in varsta, exista o tendinta de scadere in inaltime. Varsta la care se intampla asta poate indica probleme la nivelul oaselor, scaderea in inaltime fiind asociata cu osteoporoza. Pe langa aspectul estetic, aceasta schimbare duce la predispozitia catre fracturi sau curbura coloanei vertebrale.

In acest caz, se impune o vizita la medic si schimbari imediate, cum ar fi cele legate de alimentatie, scazandu-se astfel riscul complicatiilor.

Daca racesti mai des ca inainte

In cazul in care ti se pare ca esti predispus la gripe si raceli, de vina ar putea fi o proasta functionare a sistemului imunitar.

Ai putea avea o deficienta de vitamina C sau poate te confrunti cu un virus mai puternic. Pentru a afla cauza exacta a acestei probleme, fa-ti analize de sange.

Urina bate in galben inchis

Culoarea urinei iti poate indica o problema la nivelul rinichilor. Daca esti sanatos si te hidratezi corespunzator, urina ar trebui sa fie clara, de un galben deschis. In cazul in care aceasta capata o culoare de galben inchis si nu observi nicio imbunatatire nici dupa ce cresti consumul de lichide, programeaza-te la un specialist.

Daca ai probleme constante la nivelul pielii

Aparitie unor eczeme sai acneea trebuie sa iti dea serios de gandit. Primul pas ar fi acela sa folosesti poduse corespunzatoare pentru tipul tau de piele.

Daca nu observi nicio imbunatatire dupa o anumita perioada de timp, altele ar putea fi motivele acestei reactii. Afectiunile de piele apar daca esti prea stresat sau daca in organism exista anumite dezechilibre hormonale.

Nu te odihnesti destul

Durata si calitatea somnului nu doar ca ne afecteaza intreaga viata, dar ne indica si starea sanatatii. Daca, de la un timp, somnul iti este agitat si nu mai poti dormi suficient, o cauza ar putea fi stresul.

Este recomandat sa iei masuri imediate, intrucat oboseala cronica duce la numeroase boli ce au la baza un sistem imunitar deficitar.

Esti obosit, desi dormi destul de mult

Daca te odihnesti suficient, dar dimineata esti tot obosit, ai putea avea probleme cu glanda tiroida. Cand se intampla asta, glandele suprarenale sunt epuizate si nu mai functioneaza corect. Tocmai de aceea, corpul isi foloseste intreaga energie, fiind astfel suprasolicitat, asa ca pot aparea o serie intreaga de alte boli.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Semne referitoare la sanatatea ta, care ar trebui sa te alarmeze

Un comentariu

  1. gheorghiu mariana

    Ce pot lua in acest caz?

Lasă un răspuns