Remedii naturiste pentru probleme de sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, dureri de cap, insomnie, remedii naturiste, reumatism, stres

Pernele medicinale, respectiv cele umplute cu ierburi de leac reprezinta o practica veche de sute de ani, de pe vremea cand natura generation singurul furnizor de tratamente impotriva bolilor care macinau sanatatea omului.

Omul a constatat acum mult timp ca parfumul discret al plantelor sau un simplu contact cu planta ii face bine, amelioreaza unele dureri sau stari mai ciudate.

Remedii naturiste - Pedicuta

Remedii naturiste - Pedicuta

Remediu pentru dureri de cap

Astazi, oamenii se intorc adesea spre trecut si natura, nefacand decat sa redescopere tratamentele naturiste de altadata.

Plantele culese din zone nepoluate, uscate si maruntite si apoi puse intr-un saculet de panza rara sau tifon ori intr-o fata de perna micuta, te pot scapa de insomnii, stres, dureri de cap si de spate.

Pedicuta te ajuta in durerile reumatice

De exemplu, pedicuta, o planta despre care la noi se vorbeste foarte putin, te poate scapa de durerile reumatice si de cele de sale. Seara, inainte de culcare, se poate fixa lesne pe zona dureroasa, unde poate fi tinuta pana dimineata.

Perna umpluta cu pedicuta se poate scoate afara, la aerisit, dar numai la umbra. Planta, din orice perna, se schimba cu alta proaspata macar o data pe an.

Lavanda pentru depresie

Lavanda este o planta cu flori bleu, mov, violet si albe, care infloreste din mai si pana in august. Constituie un tratament ideal pentru depresie, atacuri de panica si cazuri de iritabilitate nervoasa.

Lavanda, planta cu un puternic efect calmant si parfum discret, poate fi utilizata intr-o pernuta terapeutica, simpla sau in combinatie cu valeriana, cea care scale back tensiunea nervoasa si anxietatea, sau sunatoarea, planta recunoscuta ca fiind cel mai puternic antidepresiv natural de la noi.

Hameiul combate insomnia

O alta planta, hameiul, este recunoscuta ca remediu naturist folosit pentru combarea insomniei cronice, mult mai eficient decat oricare alt medicament de sinteza, simplu sau in combinatie cu alte plante sedative, te ajuta sa dormi bine, sa ai un somn sanatos si odihnitor.

Trebuie sa stiti ca tinuta pe locurile dureroase, perna cu hamei calmeaza si durerile reumatice si de sale.

Acele de brad pentru un somn linistitor si odihnitor

In plus, o punga de panza rara, umpluta cu ace de brad si asezata langa perna pe care dormi, iti poate asigura un somn sanatos si odihnitor, care sa-ti intareasca si sa-ti mentina echilibrul nervos si poate fi de un actual folos suferinzilor de plamani.

Nu trebuie sa dormi neaparat cu capul pe perna umpluta cu plante de leac.

Poate fi chiar si incomod. Cel mai bine este sa tii perna terapeutica langa perna pe care dormi de obicei. Este suficient parfumul plantelor, care te poate scapa de mult probleme.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Remedii naturiste pentru probleme de sanatate

Lasă un răspuns