Motive uimitoare pentru care poti sa iei in greutateUn comentariu

Publicat in:
Etichete: cauze, ingrasare, motive

Mancatul in exces si lipsa miscarii sunt principalele purpose pentru care te ingrasi. Insa, acestea nu sunt singurele. Studiile au aratat ca multe alte aspecte pot contribui la imaginea ta in anasamblu, de la a-ti scoate amigdalele si pana la aerul conditionat din casa.

Motive pentru care te poti ingrasa

Motive pentru care te poti ingrasa

Expunerea la o anumita tulpina a virusului racelii

Expertii spun ca micutii expusi la o anumita tulpina a virusului comun al racelii, adenovirus 36, prezinta un risc mai mare de a se ingrasa comparativ cu ceilalti, dupa cum arata un raport publicat in jurnalul Pediatrics.

Studiul pe aceasta tema a aratat ca, dintr-un lot de 124 de copii, cei eighty% care au intrat in touch cu aceasta tulpina cantareau si mai mult decat ceilalti, diferentele fiind mai mult decat semnificative.

Aerul conditionat

Potrivit medicilor, traiul la o temperatura constanta si confortabila nu impune organismului sa munceasca pentru a regla temperatura, luarea in greutate fiind una dintre urmari, conform unui studiu publicat in 2006 in international Journal of weight problems.

De exemplu, in sudul SUA, unde si rata obezitatii este cea mai mare, procentul locuintelor cu aer conditionat a crescut de la 37% in 1978 la 70% in 1997, arata studiul mentionat.

Daca mama munceste

Copiii ale caror mame merg la munca au sanse mai mari sa devina obezi decat cei ale caror mame stau acasa, arata un studiu publicat in mai in American Journal of Epidemiology.

Cercetatorii de la college college London au monitorizat 8.552 de copii nascuti in 1965 si au comparat greutatea acestora cu cea a altui lot de copii nascuti in 1991. Diferenta de greutate a fost considerabila intre cele doua grupe, cei din a doua grupa avand mai multe sanse de a deveni obezi, fapt pus si pe seama faptului ca mamele lor munceau, in mare parte.

Somnul insuficient

Persoanele care nu dorm indeajuns isi maresc riscul de a se ingrasa, chiar de a deveni obezi, a aratat un studiu realizat in 2007 si publicat de Archives of disease in Childhood.

Expertii spun ca anumite schimbari hormonale, precum ar fi intoleranta la glucoza, precursor al diabetului, apar cand organismul nu se odihneste suficient. Somnul insuficient face ca senzatia de foame sa apara mai des, iar organismul obosit se fereste de miscare, ceea ce duce din nou la cresterea in greutate.

Scoaterea amigdalelor

Cercetatorii de la Universitatea St. Louis din Missouri, SUA, au descoperit ca dupa scoaterea amigdalelor copiii se ingrasa, iar fenomenul nu este unul temporar, tinand timp de 7 ani de la interventie. Savantii au revizuit 9 studii pe aceasta tema si au observat ca indicele de masa corporala crestea cu 5,5% pana la 8,2% dupa operatie.

Lumina aprinsa noaptea

Daca veti tine o lumina aprinsa noaptea, in casa, nu e deloc cea mai buna idee. Va trebui ori sa-ti infrangi teama de intuneric, ori sa accepti faptul ca acest obicei iti va pune cativa centimetri pe talie, dupa cum a aratat un studiu publicat in jurnalul lawsuits of the nationwide Academy of Sciences.

Cobaii expusi la lumina pe timpul noptii au luat inca jumatate din greutatea pe care o aveau deja in numai eight saptamani, comparativ cu cei care si-au petrecut noaptea in intuneric total, chiar daca toate rozatoarele avusesera la dispozitie aceeasi cantitate de hrana si facusera la fel de multa miscare.

Daca mama e mai varstnica

Copiii nascuti de femei care au trecut de varsta de 30 de ani risca mai mult sa fie obezi decat daca mama ar fi fost mai tanara, arata un studiu realizat in 2007 si publicat in Archives of illness in Childhood. Expertii afirma ca, daca mama a trecut de 30 de ani, copiii au cu 2,6 – 2,eight% mai mult tesut adipos decat daca mama ar fi avut mai putin de 25 de ani.

O cercetare din 1997 a aratat ca rata obezitatii la fetele de 9 si 10 ani generation mai mare daca ele venisera pe lume dupa ce mama implinise 35 de ani, comparativ cu cele nascute de femei cu varsta de pana la 21 de ani.

Expunerea la poluantii din mediul inconjurator

Poluarea are un affect main asupra metabolismului, dupa cum au aratat mai multe studii. Chimicalele care strica echilibrul endocrin, cum e cazul bisfenolului A, care se gaseste in plastic, fara ca acesta sa fie singurul exemplu, s-au descoperit in organismul voluntarilor, acestea fiind asociate cu obezitatea.

Pesticidele care afecteaza sinteza hormonilor si metabolismul pot ajunge in organism si din apa sau alimentele consumate.

Genele

Cercetatorii au gasit 18 markeri genetici ce joaca un rol in obezitate si alti 13 ce decid daca grasimea se va aseza pe talie sau pe solduri, dupa cum au aratat doua studii contemporary publicate in jurnalul Nature Genetics. Pana in acest second, nu se stia ca acesti markeri au legatura cu obezitatea.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Motive uimitoare pentru care poti sa iei in greutate

Un comentariu

Lasă un răspuns