Dietele online: un potential dezastru pentru sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: diete online, diete online sanatoase, dietele online, pericole, riscuri, sanatate

Evitati pestele gras, eliminati produsele lactate, folositi suplimentele alimentare, iata doar cateva dintre recomandarile pe care le primesti daca te gandesti la o dieta sanatoasa.

Totusi, exact asta ti se spune sa faci de catre expertii in diete de pe internet, daca, spun ei, vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea.

Diete online

Diete online

Nu mai putin de 110.000 de site-uri iti pot oferi sfaturi despre alimentatie numai in Marea Britanie.

Multe site-uri spun ca isi fac clientii mai sanatosi si ii ajuta sa slabeasca, desi nu i-au vazut niciodata si nu au nici o calificare pentru a da astfel de recomandari.

Mai mult decat atat, sfaturile primite online sunt, de cele mai multe ori, nu numai gresite, dar si periculoase.

Recent, un caz a demonstrat cat de periculoasa poate fi o dieta incorecta.

Mama a doi copii, o femeie de 52 de ani din Faringdon, Wiltshire, Marea Britanie a castigat in instanta 800.000 de lire sterline de la un terapeut nutritionist care o sfatuise sa urmeze o dieta care presupunea sa bea o cantitate suplimentara de apa pe zi si sa elimine consumul de sare.

Femeia a ajuns in spital cu o criza de epilepsie, iar doctorii nu au putut face nimic pentru a preveni o deteriorare permanenta a creierului.

Expertii spun ca este si mai grav faptul ca nu exista nimic care sa ii opreasca pe cei interesati sa apeleze la astfel experti nutritionisti, cu atat mai putin cand astfel de servicii sunt oferite pe internet.

In ciuda problemelor create de acesti asa-zisi experti, astazi oricine poate fi nutritionist, fiindca titulatura nu este protejata de lege.

Diete online – Perciole la care te expui

Din investigatiile facute, a rezultat ca foarte multe dintre aceste site-uri folosesc diete care pot fi, in unele cazuri, periculoase. Cele mai multe dintre ele pot duce la anemie sau chiar la slabirea oaselor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dietele online: un potential dezastru pentru sanatate?

Lasă un răspuns