Dieta pe grupe de sange – o dieta speculativa0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta de slabit, dieta pe grupe de sange, grupa de sange, pareri, rezultate, sange

Dietele apar aproape zilnic, unele fiind atat de ciudate incat nici nu sunt bagate in seama de marea majoritate – cum e cazul dietei cu vata, urmata de cateva dintre modele -, in timp ce altele isi gasesc adepti, promovand, pana la urma, un stil de viata sanatos.

Dieta pe grupe de sange

Dieta pe grupe de sange

Dieta dupa grupa de sange

Specialistii s-au oprit recent asupra dietei dupa grupele de sange. Cartea in care aceasta este promovata a devenit best-seller, fiind tradusa in 52 de limbi si vanzandu-se in 7 milioane de exemplare.

Savantii din cadrul Universitatii din Toronto au ajuns la concluzia ca faimoasa dieta, cu adepti in toate colturile lumii, nu are nicio baza stiintifica, informeaza Medical Daily.

De exemplu, o cercetare realizata pe un esantion considerat reprezentativ, de aproape 1.500 de subiecti, a concluzionat ca nu exista dovezi in sprijinul acestui regim alimentar, a declarat Dr Ahmed El-Sohemy, autorul cercetarii.

Cartea, denumita „Eat Right for Your Type„, scrisa de Dr. Peter D’Adamo, a ajuns in lista celor mai bine vandute volume din lume.

Ea a fost promovata de vedete precum Demi Moore, Elizabeth Hurley sau modele ale faimoasei case Victoria’s Secret, precum Miranda Kerr, care au declarat ca urmeaza acest regim alimentar.

Reactii diferite ale organismului in functie de substante

„Felul in care fiecare individ raspunde la aceasta dieta nu are nicio legatura cu grupa sa de sange, ci doar cu abilitatea sa de a se tine de un regim, aproape vegetarian sau sarac in carbohidrati”, a explicat autorul studiului.

Expertul a mai precizat ca regimul alimentar propavaduit de D’Adamo este impartit in patru grupe, pentru fiecare grupa de sange. Cel care le-a gandit este convins ca grupa de sange face ca organismul sa reactioneze la diferite substante numite lectine.

„In cazul in care mananci alimente la care ai reactii adverse, raspunsul negativ al organismului, ce include si inflamatia, poate atrage o serie de boli, in functie de grupa de sange, dar la fel de bine si in functie de oboseala, digestie proasta sau luarea in greutate”, a explicat pentru CNN ce se intampla in realitate Dr. Melina Jampolis, nutritionist si expert in fitness.

Expertii afirma ca bazele acestei diete sunt pur speculative. „Spunem cu incredere ca bazele dietei dupa grupa de sange sunt false”, a concluzionat autorul studiului.

Pareri despre dieta pe grupe de sange

Daca ai urmat si tu dieta pe grupe de sange, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta pe grupe de sange – o dieta speculativa

Lasă un răspuns