Alimente care previn astmul0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, astm, boli de plamani, dieta, nutritie, prevenire

Expertii in nutritie spun ca legumele si fructele previn inflamatia pulmonara, efectul benefic fiind pus pe seama fibrelor, se arata intr-un sudiu recent.

Cercetarea efectuata pe cobai a indicat faptul ca o dieta bogata in fibre ofera protectie contra astmului.

„In ultimele decenii, incidenta astmului alergic a crescut in tarile dezvoltate, unde a si scazut consumul de alimente bogate in fibre”, a declarat dr. Benjamin Marsland, de la Universitatea din Lausanne, Elvetia.

Astm - Prevenirea astmului

Astm - Prevenirea astmului

In contextul studiului publicat in „Nature Medicine„, expertii au hranit mai multi cobai cu mancare saraca in fibre si s-a observat ca acestia au dezvoltat o inflamatie pulmonara crescuta, dupa ce au fost expusi unor acarieni precum cei prezenti in locuinte.

In schimb, la cobaii care au primit hrana bogata in fibre solubile precum pectina, substanta continuta de coaja merelor, s-a observat o reducere a probabilitatii de aparitie a astmului alergic.

In plus, expertii spun ca, dupa ce ajung in intestine, fibrele trec printr-un proces de fermentare sub actiunea bacteriilor si sunt transformate in acizi grasi. Odata ajunsi in sange, acestia din urma influenteaza actiunea celulelor imunitare.

In momentul in care cand vin in contact cu acarienii, celulele migreaza catre plamani, unde declanseaza o reactie de aparare. Este pentru prima data cand se dovedeste ca bacteriile intestinale pot actiona asupra plamanilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente care previn astmul

Lasă un răspuns