Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 22, 2014

Cum poti sa eviti ingrasarea dupa ce ai tinut o dieta

Publicat pe 22 ian. 2014 at 10:00am

Desi ai terminat de curand o dieta istovitoare, ceva ti-a umbrit reusita. Fara sa-ti dai seama, toate kilogramele pe care le-ai pierdut in timpul curei de slabire s-au asezat la loc pe solduri, coapse si abdomen.

Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de „efectul yo-yo” si poate fi periculos pentru sanatatea ta, din cauza fluctuatiilor de greutate.

Expertii ne avertizeaza ca tocmai de aceea, trebuie sa constientizezi faptul ca, dupa dieta, este esential sa continui sa ai o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Nu ai voie sa revii brusc la alimentatia de dinainte de dieta, deoarece organismul tau va fi avid sa acumuleze rapid toate grasimile si caloriile, pentru a fi pregatit…

Cea mai buna dieta de slabit vegetariana

Publicat pe 22 ian. 2014 at 9:58am

O dieta de slabit vegetariana indeplineste necesitatile nutritionale persoanelor de toate varstele, inclusiv copii, femei insarcinate, si asa mai departe. Cheia succesului este de a fi constient de ce nutrienti ai nevoie, in functie de metabolismul si/ sau conditia pe care o ai.

Tipuri de diete de slabit vegetariene

Atunci cand oamenii se gandesc la o dieta de slabit vegetariana, ei presupun ca ea nu contine carne sau fructe de mare. Dar acestea difera destul de mult:

Diete de slabit lacto-vegetariene: ele exclud carnea, fructele de mare, ouala, dar si produsele…

Legatura dintre ceasul biologic si sanatatea ta

Publicat pe 22 ian. 2014 at 5:00am

Organismul uman are propria lui retea de ceasuri biologice, extrem de bine coordonate intre ele.

Aceste ceasuri biologice sunt responsabile de ritmul circadian, si respecta intervalul celor 24 de ore ale zilei terestre.

Potrivit expertilor, ceasurile biologice declanseaza o serie de modificari fizice, mentale si comportamentale care ne influenteaza somnul, secretiile de hormoni, temperatura corpului, senzatia de foame si multe altele.

O dovada a legaturii care exista intre ceasurile biologice si sanatate este rezultatul unor cercetari care au dovedit existenta unor proteine specifice care ajuta la mentinerea ritmurilor biologice si in sincronizare.

Aceasta descoperire poate ajuta in combaterea…