Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 7, 2014

Care este secretul unei cure de slabire reusite?

Publicat pe 07 ian. 2014 at 10:00am

Nutritionistii spun ca o dieta bogata in grasimi, zahar si alimente procesate nu face in niciun caz bine taliei.

Din pacate, insa, nici un regim alimentar deficitar, ce presupune renuntarea la calorii si grasimi, nu este o reteta a succesului.

Explicatia o da Tyler Graham, psihiatru la Universitatea Columbia, care sustine ca o astfel de dieta nu face bine creierului, in primul rand, motiv pentru care nici nu poate fi urmata.

Teoria acesteia, expusa si in cartea The Happiness Diet sau „Dieta fericirii”, este aceea ca o alimentatie potrivita reprezinta fundatia pentru o buna sanatate mintala.

Expertii sunt de parere ca…

Efectul zambetului asupra organismului

Publicat pe 07 ian. 2014 at 5:00am

Expertii sunt de parere ca zambetul te poate ajuta sa ai o sanatate mai buna, avand un efect benefic asupra corpului uman, ajutand inima si reducand stresul.

Un studiu recent arata ca efectul este unul pozitiv si atunci cand oamenii zambesc fara a o face intentionat. In trecut au mai existat cercetari care au aratat ca zambetul ii poate face mai fericiti pe oameni.

Cu toate acestea, se pare ca doar un zambet natural are un efect pozitiv asupra sanatatii noastre. Aceasta este concluzia unor studii, in timp ce altele…

Numere de care depinde sanatatea ta

Publicat pe 07 ian. 2014 at 5:00am

Expertii spun ca sanatatea este cea mai importanta, iar pentru a te asigura ca nu exista nicio problema din acest punct de vedere, trebuie sa tii cont de niste numere-cheie.

Daca tii cont de acestea, iti vei proteja inima si restul organelor:

Necesarul zilnic de calorii

Necesarul zilnic de calorii al organismului este de 2.000 de calorii, daca esti femeie, pentru a-ti mentine o stare buna de sanatate. Expertii spun ca, in cazul in care esti barbat, necesarul este de de 2.550 de calorii.

Marimea taliei

In cazul femeilor apare un pericol in ceea ce…