Un medicament cu efecte rapide impotriva hepatitei C a fost aprobat in SUA0 Comments

Publicat in:
Etichete: descoperire, hepatita c, medicament nou, tratament hepatita c, tratament nou

Administratia pentru Produse Alimentare si Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat un medicament mult asteptat impotriva hepatitei C. Expertii spun ca acest medicament poate oferi in viitor un remediu mai rapid pentru milioanele de persoane infectate cu acest virus care afecteaza ficatul.

Hepatita C - Un nou tratament

Hepatita C - Un nou tratament

Compania Gilead Sciences care produce medicamentul a afirmat ca FDA a aprobat Sovaldi in combinatie cu alte medicamente mai vechi pentru a trata principalele forme de hepatita C, informeaza Associated Press.

Medcii sunt de parere ca tratamentele actuale pentru hepatita C pot dura pana la un an de terapie si presupun injectarea saptamanala a unui medicament care provoaca efecte secundare asemanatoare gripei.

Care sunt sansele de reusita?

Potrivit unor studii, aceasta forma de tratament vindeca doar trei din patru pacienti. Sovaldi este o pastila zilnica care vindeca aproximativ 90% dintre pacienti in doar 12 saptamani, in combinatie cu alte medicamente mai vechi, conform studiilor companiei.

Expertii estimeaza ca intre 3 milioane si 4 milioane de americani sunt infectati in acest moment cu virusul hepatitei C, desi multi dintre ei nu stiu ca au aceasta boala. Altii au fost testati pozitiv, insa asteapta ca medicamente mai eficiente sa devina disponibile.

Simptomele hepatitei C pot sa apara mult timp dupa patrunderea virusului in organism, desi acesta poate provoca insuficienta hepatica, ciroza si cancer daca boala nu este tratata.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un medicament cu efecte rapide impotriva hepatitei C a fost aprobat in SUA

Lasă un răspuns