Studiu: Teste de sanatate mintala pentru toti elevii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: 7 ani, copii, sanatate mintala, schizofrenia, schizofrenie, studiu, teste psihologice, tulburari afective bipolare

Un studiu, publicat in British Medical Journal recomanda ca elevii sa completeze teste psihologice regulate pe parcursul scolarizarii, pentru a li se evalua sanatatea emotionala si psihologica.

Astfel, potrivit expertilor, fiecare copil, incepand cu varsta de sapte ani, ar trebui sa fie supus controalelor de sanatate mintala la scoala, pentru a se identifica posibile tulburari de anxietate, probleme de furie, precum si alte situatii patologice, declara cercetatorii.

Teste psihologice la copii

Teste psihologice la copii

Care este motivul?

Acestia sunt de parere ca trei sferturi din bolile mintale la adulti au debutat in copilarie, iar monitorizarea acestor cazuri de la o varsta mai mica ar fi putut insemna tratarea lor mai devreme, inainte ca situatia sa se inrautateasca.

Simon Williams, medic in domeniul sanatatii publice de la Universitatea din Cambridge, a declarat ca: „Aceste cercetari au aratat ca asemenea masuri luate in scoli ar putea fi o strategie eficienta pentru a reduce povara depresiei la copii si adolescenti; testele sunt in masura sa identifice anxietatea, tulburarile de stres post-traumatic si riscul de sinucidere, ceea ce permite interventia si tratamentul inca de la varste mici.”

Cercetarile din domeniu arata ca verificarile de rutina a sanatatii mintale in scoli reprezinta o modalitate prin care se poate asigura tuturor copiilor acces egal la resurse pentru prevenirea sau diagnosticarea timpurie a problemelor psihice.

Paul Jenkis, director executiv al fundatiei de caritate Rethink Mental, a spus: „Sunt de acord cu principiul ca sanatatea mintala ar trebui sa fie luata la fel de serios ca si sanatatea fizica din scoli, dar cred ca varsta de sapte ani e prea scazuta.

De asemenea, problemele de sanatate mintala, de obicei, incep sa apara in adolescenta, iar bolile mentale grave, cum ar fi schizofrenia si tulburarile afective bipolare, tind sa se manifeste dupa perioada adolescentei”.

Expertul a mentionat ca pentru a se identifica problemele de sanatate mintala ar trebui ca studiile sa se concentreze mai mult pe tineri decat pe copiii mai mici.

In plus, Lucie Russell, Director de Campanii la YoungMinds, a declarat: „Screening-ul de sanatate mintala este bine venit daca serviciile sunt integrate si pot oferi sprijin copiilor. Din pacate, oferta actuala este neuniforma si variaza de la insuficient pana la inalta calitate. Screening-ul, ca parte a interventiei timpurii, este un pas inainte, dar trebuie sa fie sustinut cu suport complet si tratament pentru copiii identificati si familiile lor „.

Cifrele oficiale sugereaza ca una din patru persoane se va confrunta cu probleme de sanatate mintala in timpul vietii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Teste de sanatate mintala pentru toti elevii?

Lasă un răspuns